Web Analytics

Direct sau prin interpuşi, magnatul Ivănescu a cumpărat trei dintre cabanele Direcţiei Silvice

de | 12.03.2014 18:45 | Dezvăluiri

# Alte două cabane au fost achiziționate de austriacul ce administrează peste 10.000 ha de pădure în Argeș și Brașov, iar alta de un francez cu afaceri în domeniul lemnului. De-a lungul timpului, Direcţia Silvică Argeş a renunţat la câteva dintre cabanele şi cantoanele pe care le avea în proprietate. Din 2011, pe vremea când director era pedelistul Ion Dobrinoiu, şi până acum, când şef al instituţiei e pesedistul Armand Chiriloiu, DS Argeş a vândut nu mai puţin de şase cantoane şi cabane de vânătoare, unele aflate pe domeniul public, altele pe terenuri private. În continuare, vă prezentăm lista construcţiilor silvice scoase la vânzare de şefii DS Argeş. În 2011, directorul Ion Dobrinoiu a vândut două dintre cantoanele Direcţiei Silvice Argeş, care erau situate pe terenuri proprietate privată. Locuinţa pădurarului de la Răteşti a fost prima care şi-a găsit cumpărător, în persoana lui Nicolae Ivănescu, cel care deţinea şi terenul de sub ea. Uterior, magnatul Ivănescu, supranumit și „Nenea”, a cumpărat un alt canton silvic aflat pe un teren privat, în comuna Izvoru.

Cantonul de la Miceşti, vândut unui francez

Anul trecut, Direcţia Silvică Argeş a vândut alte două cantoane situate pe terenuri proprietate privată. Cantonul de la Brânzari-Budeasa, comuna Miceşti, a fost vândut firmei SC Cerasus Avium SRL din Bucureşti, administrată de francezul Ledentu Stephane Jean-Marie. Activitatea acestei societăţi include şi exploatarea forestieră, comerţul cu lemn şi investiţiile forestiere. Un alt canton silvic, cu anexe cu tot, situat în comuna Răteşti a fost cumpărat de SC DB Proiect AG, din Piteşti, administrată de Brebu Iuliana, în spatele căreia se află, de fapt, tot magnatul Nicolae Ivănescu.

Cristoph Promberger a cumpărat două construcţii silvice la Rucăr

În 2013, Direcţia Silvică Argeş a vândut şi construcţii silvice situate pe domeniul public. E vorba de cabana Richita şi cantonul Valea Vladului, ambele situate în comuna Rucăr. Cumpărătorul celor două construcţii a fost Cristoph Promberger, cel care deţine oficial 10.000 de hectare de pădure în Argeş şi Braşov. Austriacul Cristoph nu a cumpărat în nume propriu cele două cabane, ci prin intermediul organizaţiei de mediu pe care o conduce şi cu care derulează proiecte în Munţii Făgăraş. E vorba de Fundaţia Conservation Carpathia, cu sediul în Şinca Nouă, judeţul Braşov. Directorul DS Argeş, Armand Chiriloiu, ne-a precizat că, după încheierea actului de vânzare-cumpărare pentru cele două cabane, cumpărătorul a încheiat, direct cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, şi contract de concesiune a terenului pe care se aflau cele două construcţii silvice.
Iustina HARCO-BURCEA

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii