Web Analytics
scris joi, 11.01.2024

Din zeci de patroni de pe lista proxeneţilor săltaţi la Curtea de Argeş în 2017, au fost judecaţi doar patru şi doar unul condamnat cu… suspendare

Cum a scăpat patronul de la clubul „Metropolis” de pedeapsa cu executare
Parte vătămată, fosta soție a făcut apel la decizia instanței
Și Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a făcut apel

Câteva zeci de autoturisme de lux, 181.000 de lei, peste 51.000 de euro, peste 2.000 de lire sterline, 1.000 de franci elveţieni, aproximativ 270 de grame de bijuterii precum și alte bunuri au fost ridicate de polițiştii din Argeș, în urma perchezițiilor la persoane bănuite de proxenetism, în 2017. De asemenea, în total, 49 de persoane au fost conduse la audieri la Poliția Curtea de Argeș. Au fost peste 20 de persoane cercetate în dosarul penal deschis în 2017. În timpul anchetei s-a stabilit că, în perioada 2013-2017, prin folosirea modului de operare „Loverboy”, cei în cauză ar fi racolat peste 40 de tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituția în state ale Uniunii Europene. Din sumele acumulate, aceștia ofereau bani cu camătă ori achiziționau mașini de lux și terenuri. Bărbații creau aparența unei relații intime cu victimele, cărora le promiteau chiar și întemeierea unei familii, profitând ulterior de vulnerabilitatea emoțională a acestora pentru a le determina să practice prostituția. Ba, chiar, în unele cazuri, potrivit anchetatorilor, își trimiteau „la produs” chiar rudele. Din activitatea infracțională, respectivii au obținut peste 1.000.000 de euro.

Din zeci de patroni de pe lista proxeneţilor săltaţi la Curtea de Argeş în 2017, au fost judecaţi doar patru şi doar unul condamnat cu… suspendare

De remarcat că printre cei cercetați se aflau și unele VIP-uri locale precum Cosmin Boncea, un alt patron din Curtea de Argeș sau Adrian Florescu, zis și „Adi Box”, patronul unui cunoscut club sportiv din Curtea de Argeș, Claudiu Moldoveanu, proprietar al unor case de amanet și fostul patron al clubului „Metropolis”, un alt patron din Băiculești… nu puțini dintre aceștia având rude de sânge sau prin alianță cu diferite persoane sus puse… Într-un final, dintr-o duzină de proxeneți și cămătari plimbați pe la Parchet au rămas inculpați doar patru, respectiv Darie Claudiu Moldoveanu, Ștefan Dinu Varga, Robert Ștefan Varga și Gheorghe Preda, iar dintre aceștia, doar primul a primit o pedeapsă de doi ani închisoare, și aceea cu suspendare, ceilalți fiind achitați la finele anului trecut. Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, P.A., fosta soție și, totodată, parte vătămată în dosar, au făcut apel împotriva sentinței Tribunalului Argeș, Curtea de Apel Pitești urmând să decidă asupra cererii în cursul lunii ianuarie.

Citește și VIDEO. Focoasa Lorena şi primarul „Micky Fermecătorul” din Bascov, virali pe TikTok

„În perioada în care am lucrat, eu am fost înregistrată ca prostituată… Din activitatea de prostituţie câştigam aproximativ 10.000 euro pe lună”, a spus femeia trimisă „la produs”

În declaraţia susţinută în cursul urmăririi penale, P.A., una dintre părțile vătămate în proces, a povestit cum l-a cunoscut pe administratorul clubului „Metropolis”, Darie Moldoveanu, pe când ea lucra la un magazin de bijuterii din Curtea de Argeș și cum s-a îndrăgostit de el, ajungând să plece în străinătate la muncă deoarece bărbatul nu era mulțumit de banii pe care îi câștiga în România. I-a spus clar că va trebui să aibă discuții intime cu clienții unui club de noapte, să se dezbrace și să danseze. A lucrat în Ibiza și Mallorca doar pentru a-i transfera lui bani prin Western Union sau venea personal în țară pentru a-i aduce diverse sume de bani bărbatului devenit ulterior soț, care, însă, nu o prea lăsa să cheltuie ce câștiga, pe haine și pe ce îi mai trebuia. Cei doi au avut și un copil, pe care bărbatul nu l-a recunoscut.

„Când veneam acasă, stăteam două, trei săptămâni. Eu aduceam banii câştigaţi de mine, bani ce erau puși în casă, într-un loc comun. Din banii pe care eu i-am adus acasă inculpatul a cumpărat maşini, pământ, a construit o casă, respectiv a renovat casa veche a părinţilor săi. Toate bunurile au fost achiziţionate pe numele tatălui inculpatului. Eu cheltuiam bani când stăteam acasă doar pentru mâncare. Nu am cumpărat niciun bun pe numele meu. După trecerea unui timp de 2, 3 săptămâni după ce veneam acasă, inculpatul îmi spunea că nu mai sunt bani, că i-a cheltuit, iar eu eram nevoită să plec din nou în străinătate. După ce ne-am despărţit, inculpatul m-a ameninţat că nu voi avea trai în Curtea de Argeș şi că nu mă va lăsa să stau cu niciun alt bărbat…

Când l-am cunoscut pe inculpat acesta avea un apartament pe numele lui, o maşină şi se ocupa cu administrarea discotecii „Metropolis” din Curtea de Argeș. În perioada în care am lucrat, eu am fost înregistrată ca prostituată… Din activitatea de prostituţie câştigam aproximativ 10.000 euro pe lună. Din banii obţinuţi de mine inculpatul a achiziţionat utilaje agricole, respectiv un tractor şi semănătoare. Acesta nu îmi spunea ce face cu banii, întrucât nu mă interesa, eu considerând că suntem o familie. După ce ne-am despărţit, nemaiavând niciun venit, inculpatul s-a implicat mai mult în activităţile agricole. La momentul la care s-a desfăşurat percheziţia la noi acasă a fost găsită suma de 17.000 euro. Aceşti bani au fost obţinuţi de mine, erau banii mei, 5.000 euro fiind banii copilului, rezultaţi în urma botezului. Aceşti bani au fost ridicaţi de poliţie. Ulterior, am auzit că banii au fost restituiţi inculpatului; i-am solicitat acestuia banii, însă a refuzat să mi-i dea. Acesta a precizat că acei bani nu sunt ai mei, întrucât banii pe care eu i-am obţinut au fost cheltuiţi. A precizat că va înstrăina bunurile pe care le are pentru a nu îmi restitui banii. În toată perioada relaţiei cu inculpatul, eu am deţinut o maşină în valoare de 4.500 euro. Restul bunurilor au fost achiziţionate pe numele inculpatului. A mai existat un cont în care a fost depusă cu mai mult timp în urmă suma de 10.000 euro. După ce a fost arestat (preventiv – n.red.), inculpatul mi-a solicitat să scot acei bani pe care i-a plătit avocatului”. Femeia a făcut apel la decizia magistraților Tribunalului Argeș care au stabilit să îi restituie doar suma reprezentând onorariul avocatului.

Citește și Alpinistul Teo Vlad a escaladat Kilimanjaro alături de sportivi cu dizabilități

„Au făcut-o prostituată pe fosta mea soţie şi, de fapt, aceasta nu este prostituată”, a declarat singurul condamnat din dosar

Interesant este că, în fața instanței, cel care a traficat-o pe femeie a venit cu altă variantă. Spre deosebire de P.A., fosta sa soție, persoană vătămată în dosarul de proxenetism, Moldoveanu Darie Claudiu a declarat la audieri că muncește de tânăr, a fost plecat în străinătate și toate veniturile le-a depozitat într-un depozit bancar.

„Cu aceste venituri obţinute eu mi-am achiziţionat un apartament, trei terenuri agricole şi două maşini. După ce m-am întors în ţară, am avut o discotecă de unde am obţinut venituri. Am înstrăinat acea discotecă şi m-am apucat de agricultură. De atunci până în prezent desfăşor activitate în agricultură. Cresc porci, cultiv terenuri şi prestez servicii agricole cu utilajele pe care le deţin în proprietate pentru alte persoane, de la arat până la recoltat şi transport… Fosta mea soţie, P.A., a lucrat cu contract legal ca dansatoare în străinătate. Aceasta a lucrat în baruri unde nu este permis să se practice prostituţia. Noi avem împreună un copil de 6 ani. Înainte să fiu arestat, cu două zile, am fost împreună şi am cumpărat rochia de mireasă, întrucât urma să ne căsătorim într-o lună de zile. Mi-au fost sechestrate toate bunurile în mod ilegal, întrucât banii fuseseră câştigaţi de mine anterior, cu 5, 6 ani înainte de perioada infracţională. Au făcut-o prostituată pe fosta mea soţie şi, de fapt, aceasta nu este prostituată. Ne-am despărţit după ce eu am fost arestat. Când am fost eliberat, am aflat că dumneaei a avut relaţii cu alți bărbaţi, iar eu nu am acceptat acest lucru. Discoteca pe care am deţinut-o se numea Metropolis Club. Am fost unic asociat şi administrator. Deţin înscrisuri din care rezultă că am obţinut venituri din activităţile prestate”.

Acesta a spus în fața instanței că a primit de la fosta soție 5.000 de euro, iar banii găsiți în casă în timpul percheziției erau ai familiei sale. Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a declarat apel, procesul urmând să aibă loc în cursul acestei luni la Curtea de Apel Pitești.

Citește și Final de proces pentru clanul Boceanu din Câmpulung. Un proxenet a „închiriat” o victimă pentru 8.000 de lei şi a scăpat nepedepsit

Citește și Într-un dosar de tentativă de omor, Dani Mocanu a fost pus în libertate după mai bine de un an de arest la domiciliu!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *