Web Analytics

„Din păcate, domnul Nicolescu s-a înconjurat de oameni de slabă factură”

de | 22.07.2015 16:25 | Politica si Administratie

# Cristian Gentea, noul preşedinte al PSD Piteşti, dar şi noua stea a PSD Argeş are o explicaţie pentru criza în care agonizează partidul

# La alegerile pentru conducerea PSD Pitești ați spus, de câteva ori, că în PSD Argeș s-au creat bisericuțe. De când?
– Da, sunt bisericuțe şi problema a pornit mai demult. Nu am nimic cu dl. Nicolescu doar că, din păcate, s-a înconjurat de oameni de slabă factură care n-au lăsat niciodată pe nimeni să pătrundă la vârful organizaţiei judeţene. Dacă cineva își făcea treaba și creștea un pic, imediat i se dădea la cap. Din păcate, sunt mai multe grupuri în PSD Argeş și ele s-au spart acum. Asta şi pe fondul crizei şi a faptului că noi, ca organizaţie, nu suntem uniți.

„Nu mi-a plăcut modul în care a fost dat jos dl. Tecău. A fost o execuţie în direct”

# Pentru şefia PSD Argeș și-au anunțat deja candidatura deputatul Cătălin Rădulescu și senatorul Șerban Valeca. Cum vedeți lupta pentru funcţia de preşedinte?
– Cred că și domnul Florin Tecău își va anunța candidatura. Fiecare are un stil diferit de lucru. Mie nu mi-a plăcut modul în care a fost „dat jos” dl. Tecău. (Acesta a deţinut funcţia de preşedinte interimar al PSD Argeş la începutul acestui an, numai că a fost schimbat ca urmare a scandalului erotico-virtual de pe Facebook, n.red). A apărut ce a apărut dar, din punctul meu de vedere, efectiv a fost o execuție în direct. O parte din grupurile la care mă refer l-au dat jos și au încercat să preia conducerea partidului. Rădulescu este un tip mai vocal, mai coleric, dar are putere să meargă la București și să bată cu pumnul în masă. Dl. Valeca este mai diplomat și are un alt stil de lucru. E adevărat că are sprijin din partea organizațiilor Mioveni și Topoloveni, numai că aici sunt o parte dintre cei care au minimalizat realizările organizației din Pitești. Nu ne-au avut niciodată la inimă, acesta-i adevărul. Domnul Tecău, dacă nu se întâmpla acel lucru (probabil că se referă la scandalul Facebook, n.red), având și poziția de președinte al CJ Argeș, i-ar fi fost foarte ușor să devină şi preşedinte al organizaţiei judeţene. La nivelul PSD Argeș avem nevoie de un om care să se impună și să impună o disciplină și să se bată pentru toată organizația, să-i respecte pe toți, nu să îi marginalizeze pe unii.

„Parlamentarii noștri de Argeș nu există, practic”

# Ați avut un mesaj critic şi pentru parlamentarii PSD de Argeș, cărora le-aţi cerut pe un ton imperativ: „fiți mai vocali”. La ce v-ați referit mai exact?
– Parlamentarii noștri de Argeș nu prea există, practic. Cu ce ies ei în evidență? Doar cu câteva propuneri. Cu ce ne-a ajutat pe noi, de exemplu, dl. Duvăz? Gândiți-vă în câte zone din România a candidat dl. Duvăz. Dacă își făcea treaba cum trebuie stătea 20 de ani în același colegiu. Eu cred că parlamentarul de Pitești trebuie să fie din acest oraș. Cătălin Rădulescu a încercat să facă ceva. Eu sunt mulțumit de el pentru că dl. Ponta a aflat de noi prin intermediul lui, el m-a dus la dl. Ponta. Și dl. Valeca a avut destule idei şi poziţii. La organizaţia Piteşti, la conferinţă, au fost câteva luări de cuvânt care efectiv au oripilat sala. Dacă vorbeşti aşa, ca la Partidul Comunist, nu ai nicio şansă. Mă refer, de exemplu, la Simona Bucura Oprescu, pentru că a vorbit total pe lângă.

„Nu pot să-l pun delegat pe Radu Vasilică doar pentru că e parlamentar”

# Aţi şocat mulţi colegi, iar unii au recunoscut chiar că în mod plăcut, după ce aţi refuzat să-i treceţi ca delegaţi din partea PSD Piteşti, pentru conferinţa judeţeană, pe câţiva dintre monştrii sacri ai filialei judeţene, precum deputaţii Radu Vasilică şi Simona Bucura Oprescu sau dr. Dan Manu, care e şi vicepreşedinte al partidului…
– Doamna Simona Bucura se află  pe lista de delegaţi. Nu este dr. Dan Manu pentru că nu are ce să caute la Piteşti, dânsul nu este membru al organizaţiei Piteşti. Dacă mă întrebaţi, pentru conferinţa organizaţiei judeţene avem dreptul la 227 de delegaţi de la Piteşti. Nu pot însă să-l pun delegat pe Radu Vasilică doar pentru faptul că este parlamentar, plus că el locuiește în Ștefănești. Este în organizația municipală cu numele, dar ce face concret pentru ea? Absolut nimic. Dacă nu faci nimic, domnule deputat Radu Vasilică, atunci cum să mă duc eu să impun organizației Piteşti să te pună pe listă pentru conferinţa judeţeană? Niciodată n-am făcut şi nu voi face așa ceva, iar dr. Dan Manu nu avea cum să fie pe vreo listă. A venit acolo, la conferinţa municipală, deși eu nu l-am invitat. N-au fost trecuţi pe listă nici Mariana Badiu și nici Iustin Dejanu care nu locuiesc în Pitești și am înțeles că vor fi delegați de către organizaţiile din localitățile lor.
# E dorită competiția şi nu doar un singur candidat, impus de la Bucureşti, în perspectiva conferinţei judeţene a PSD Argeș ?
– Trebuie neapărat să existe competiție. Și eu, când am candidat prima dată la Piteşti, au fost patru candidați. Am câștigat alegerile. Că nu am mai avut contracandidați la alegerile următoare, asta s-a datorat, poate, şi faptului că am făcut treabă și colegii mi-au recunoscut acest merit. Eu le-am spus, în 2010, că mă voi comporta în așa fel încât să-i fac și pe cei care nu m-au votat, să mă voteze tot pe mine.

„Probabil că la anul o să candidez pentru Parlament. Nu vreau şefia PSD Argeş”

# Într-un interviu anterior ați menționat că doriți să candidați pentru fiecare funcție de conducere din organizaţia judeţeană, respectiv preşedinte, preşedinte executiv, secretar general. Pe ce funcție doriți să candidați în acest moment?
– Mi-au cerut mai mulţi colegi să candidez la funcția de președinte al PSD Argeș. Nu am să o fac. Sunt un tip realist și trebuie să recunosc că sunt zone din Argeș prin care am trecut, dar pe care nu le cunosc foarte bine. La Primăria Pitești, părerea mea este că dl. Ionică își face treaba foarte bine. Dacă vrea să candideze, îl susțin 100%. Cu el am o relație extraordinară la Pitești pentru că amândoi cooperăm foarte bine. Dacă dânsul nu va dori să candideze, în final, o să analizăm. Am văzut unele luări de poziție că îmi doresc foarte multe funcții, însă mi-am dorit-o doar pe aceea de președinte la PSD Pitești. O să merg la anul pentru o funcție în parlament pentru că asta mi-am dorit și data trecută dar nu s-a putut.
Interviu realizat de Alex Vlaicu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii