„Din discuţiile avute cu preşedintele Burleanu am constatat că relaţiile cu şeful AJF Argeş sunt nule”

de | 2.07.2015 12:20 | Sport

# Declară Marian Mincă, vicepreşedinte Viitorul Ştefăneşti şi fost observator

#  Dle Mincă, am înţeles că aţi fost la preşedintele FRF. Ne puteţi spune ce aţi discutat?
– După ce AJF-ul m-a decapitat, am început o relaţie de prietenie cu dl. preşedinte Burleanu fără niciun fel de substrat. Este vorba de o prietenie bazată pe fair-play şi bun simţ. Având drum prin Bucureşti, am hotărât să merg la dl. preşedinte Burleanu cu care am vorbit în general despre fotbal. Am descoperit un om deschis la minte, un om din noua generaţie, un om care ştie ce vrea, un om care te ascultă şi care are uşa deschisă către oricine. Am vorbit despre fotbalul argeşean şi vreau să vă spun că nemulţumiri în această privinţă există şi din partea dumnealui. Fiind un om tânăr cu idei tinere vrea să implementeze şi nişte oameni cu viziuni moderne. Adică, doreşte să mai conducă şi tinerii, care au viziuni moderne, iar legat de cei mai în vârstă dumnealui crede că e timpul să se retragă. Nu fac supoziţii, dar asta mi-a lăsat de înţeles! Trebuie să vină un suflu nou în toate sistemele de conducere…
#  La finalul sezonului fotbalistic şi mă refer la premierea de sfârşit de sezon, toată lumea aştepta ca preşedintele Burleanu să fie prezent la Piteşti. Ce s-a întâmplat?
– Dl. preşedinte Burleanu nu a venit pentru că, puţină lume ştie, relaţiile dintre domnia sa şi dl. Sorescu, preşedintele AJF Argeş sunt foarte reci, adică aproape nule. Se ştie că dl. preşedinte Burleanu nu face echipă cu dl. Sorescu! Dl. Burleanu merge pe ideea de promovare a tineretului…

„Uşa preşedintelui FRF este mult mai deschisă şi mult mai transparentă decât uşa preşedintelui AJF”

#  Dle Mincă, cum se face că aţi reuşit să vorbiţi cu preşedintele Federaţiei, iar cu preşedintele AJF Argeş nu aveţi niciun fel de comunicare?
– Păi, uşa preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal este mult mai deschisă şi mult mai transparentă decât uşa preşedintelui Asociaţiei Judeţene de Fotbal. Dl. Sorescu menţine uşile deschise când sunt alegeri, când are vreun interes, în rest…
#  Dl. Sorescu a reuşit să scadă chiria AJF-ului de la 57 de milioane lei vechi la doar 10…
– Ar trebui să facă cineva un calcul şi să vadă câţi bani s-au dat aiurea şi nimeni nu a pus vreo întrebare. Despre cei 270 de milioane care au fost plătiţi sub formă de taxe şi impozite către Primărie deşi AJF-ul nu este proprietarul spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea ce ne pot spune? Cum mai putem să vorbim cu dl. Sorescu când un arbitru, în speţă Toboşaru, spune în adunarea generală a asociaţiei că l-a luat beat din baie pe dl. Sorescu, iar acesta să nu aibă nicio reacţie? Ca o paranteză, dl. Blatter cred că s-a inspirat din gândirea şi comportamentul dlui Sorescu. A anunţat zilele trecute că se gândeşte dacă mai demisionează întrucât toate ţările care fac parte din FIFA, l-au rugat să continue până la adânci bătrâneţi la fel cum şi primarii din judeţul Argeş au ieşit în stradă şi au spus că dacă Sorescu demisionează nu mai înscriu echipele în campionat. Referitor la acele spuse în adunarea generală din luna februarie despre vârsta de 36 de ani a arbitrului Toboşaru în care şi-a exprimat părerea că este un arbitru fără perspectivă, ţin să îi reamintesc dlui preşedinte Sorescu că dânsul a promovat în lotul divizionar A la vârsta de peste 38 de ani. Ce perspective de a ajunge pe lista FIFA avea dânsul?

„În anul 2008 AJF se obliga să plătească şi taxele şi impozitele locale pe clădiri”

#  Care este de fapt situaţia cu plata impozitului către stat, deşi AJF este doar chiriaşă în clădire?
– Dl. Sorescu a semnat contractul de închiriere în 2008 cu Direcţia Judeţeană de Sport în care Asociaţia se obliga să plătească şi taxele şi impozitele locale pe clădiri. Deci, pe înţelesul tuturor, în afară de chirie s-a obligat să plătească şi aceste dări care la un control al Primăriei au fost calculate şi achitate la 270 milioane de lei, deci o sumă şi un contract semnat în necunoaşterea codului fiscal. A răspuns cineva de aceste sume plătite ca şi penalizare? Toate promisiunile din ultimii ani de mandat au avut un motto: vom construi un sediu propriu. Contractul de închiriere este până în anul 2018. Sediul va fi probabil construit într-o lume viitoare!
#  Dle Mincă, schimbând puţin registrul, vă întreb în calitatea pe care o aveţi, adică de vicepreşedinte la Viitorul Ştefăneşti, care este situaţia terenului din acest oraş?
– Este foarte simplu. Uzina Dacia, cea care administrează terenul, nu ne mai lasă să ne desfăşurăm activitatea. Motiv pentru care am mers la autorităţile locale şi le-am explicat situaţia. Urmează şedinţa de Consiliu Local în care se va decide soarta sau mai bine spus construirea unei baze sportive la Goleşti.
#  Adică fotbalul de la Ştefăneşti depinde de această şedinţă a Consiliului Local?
– Da. Situaţia altfel ar fi dramatică. Totul se va termina! Să ne gândim doar la cele cinci echipe de juniori… Sper ca orgoliile să fie lăsate de o parte şi totul să fie în regulă…
Marius Ionel

 

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii