Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție au desfășurat activități specifice într-o cauză penală în care procurorii de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus luarea măsurii controlului judiciar față de trei inculpați:
– un funcționar public din cadrul Ministerului Sănătății, cercetat pentru comiterea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, prev. de art. 12 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 78/2000, reținându-se că în perioada 06.09.2023 – 09.10.2023, în calitate de director al Direcției Politici de Resurse Umane în Sănătate și președinte al comisiei de examinare instituită în vederea organizării concursului pentru ocuparea funcției publice de execuție de consilier clasa I, grad profesional superior în cadrul Direcției Politici de Resurse Umane în Sănătate – Biroul recunoaștere a calificărilor şi reglementare, a permis accesul unei persoane neautorizate la informaţii ce nu erau destinate publicităţii, respectiv la subiectele pentru proba scrisă a concursului menționat mai sus, prin transmiterea acestora către un membru din comisie, cunoscând că acesta din urmă le va remite candidatului, cu scopul obţinerii unor foloase necuvenite, constând în promovarea frauduloasă a probei scrise.
Citește și:
- Şeful Direcţiei Silvice Argeş a ajuns la „Gazeta de perete”. Armand Chiriloiu, acuzat că a participat la o petrecere deocheată, cu sex pe bani, alături de omologul său din Vrancea!
- Colonelul (rez) Cristian Mihalcea comentează cazul edilului de la Mioveni: „Primarul Georgescu a simţit nevoia să «îmbrace» acest împrumut sub o formă care i-a fost fatală”
- Stelică Crăciun a cerut aprobare la IPJ Argeş să-i ducă pachet în arest primarului Ion Georgescu
– un funcționar public din cadrul Ministerului Sănătății, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, prev. de art. 12 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 78/2000, reținându-se că în perioada 06.09.2023 – 09.10.2023, în calitate de consilier principal în cadrul Biroului Recunoaştere a Calificărilor şi Reglementare – Direcția Politici de Resurse Umane în Sănătate şi membru al comisei de concurs instituită în vederea organizării concursului pentru ocuparea funcţiei publice de execuţie de consilier, clasa I, grad profesional superior din cadrul Direcției Politici de Resurse Umane în Sănătate – Biroul Recunoaştere a Calificărilor şi Reglementare, cu ajutorul unei persoane fizice, a permis accesul candidatului înscris la concurs la informaţii ce nu erau destinate publicităţii, respectiv la subiectele pentru proba scrisă a concursului anterior menţionat, prin transmiterea acestora către candidat, cu scopul obţinerii unor foloase necuvenite, respectiv promovarea frauduloasă a probei scrise.
– o persoană fizică, cercetată pentru comiterea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în forma complicității, prev. de 48 alin. (1) rap. la art. 12 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 78/2000, reținându-se că în perioada 06.09.2023 – 09.10.2023, l-a ajutat pe consilierul principal din cadrul Biroului Recunoaştere a Calificărilor şi Reglementare – Direcția Politici de Resurse Umane în Sănătate şi membru al comisei de concurs să permită accesul unei persoane neautorizate la informaţii ce nu erau destinate publicităţii, respectiv la subiectele pentru proba scrisă a concursului organizat pentru ocuparea funcției publice de execuție de consilier clasa I, grad profesional superior în cadrul Direcției Politici de Resurse Umane în Sănătate – Biroul recunoaștere a calificărilor şi reglementare, prin transmiterea subiectelor către candidat, cu scopul obţinerii unor foloase necuvenite, respectiv promovarea frauduloasă a probei scrise.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
0 Comentarii