Web Analytics

Despre un eşec electoral previzibil la Piteşti

de | 3.04.2024 15:24 | Actualitate, Home, Opinii

Îmi pare rău să o spun, dar ne îndreptăm spre un eșec previzibil al dreptei la Pitești. Trei dintre liberalii cei mai vizibili, doi consilieri și un viceprimar, ne referim la dr Tiberiu Irimia, notărița Ana Stan și vicele Gelu Tofan au optat să intre în echipa primarului Gentea. Uriașă pierdere pentru PNL Pitești și Mihai Coteț, având în vedere că cei trei, prin identitate profesională și statut social, mizează pe un portofoliu de peste 10.000 de voturi. Vorbim de voturi pe persoană fizică, să zic așa, voturi adunate pentru ceea ce reprezintă acești oameni în comunitate. Lor li s-a adăugat un alt nume greu, Ionel Didea, jurist și fost rector al Universității Pitești, plus alți doi consilieri PMP, Dănuț Dinu și Sorina Coman. În vreme ce liberalii șchioapătă politic după ce au rămas în doar patru consilieri – Mihai Coteț, Sorin Apostoliceanu, Cătălina Dumitrașcu și Răzvan Șerbănoiu – primarul Gentea își întărește considerabil o echipă cu care setează noi standarde. Unde mai pui că liberalii își împart electoratul de dreapta cu USR, partid care și-a nominalizat și el candidat la Primăria Pitești.

Pe dreapta se vor bate, așadar, Mihai Coteț cu Ionuț Moșteanu, care își vor măcina un electorat și așa diminuat și dezamăgit. E matematică simplă. Nu trebuie să fii analist sau consultant ca să observi că într-o tabără sunt mai mulți, iar în cealaltă din ce în ce mai puțini. Sociologic, și procentul de nehotărâți se va îndrepta cu timpul, pe măsură ce se apropie data alegerilor, tot înspre tabăra mai numeroasă, fiindcă așa e în firea omului, vrea să se afle la final în tabăra învingătorului.
Chiar stau și mă întreb cum de nu se întreabă conducerea PNL Argeș de ce nu vine nimeni în PNL Pitești? Și de ce nu postează dl Mihai Coteț fotografii cu noi membri înscriși în PNL, asta ca să acopere oarecum craterul generat prin plecarea celorlalți? În vreme ce dna Alina Gorghiu anunță săptâmânal veniri de noi membri și identifică figuri de candidați liberali în majoritatea localităților din județ, nimeni nu se mai înscrie în PNL Pitești. E o realitate de care cei patru consilieri liberali piteșteni n-au cum să mai fugă. L-am mai și auzit pe unul dintre ei zilele trecute, la Antena 3 Pitești, insinuând că actele descoperite de primarul Gentea la Arhivele Statului, despre parcul Trivale, ar fi false. E de nino, nino, oameni buni! Chemați ambulanța sau opriți planeta!, ca să citez dintr-un hit fredonat de puștanii pe care PNL îi caută cu bricheta prin Pitești și tot nu-i găsește ca să facă poze cu ei.

Citește și Miza PNL în Argeş, între „săgeata” Coteţ şi „satelitul” Călinescu

Citește și Papillon de Mioveni a scăpat de recluziune şi se pregăteşte de campanie electorală

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *