Web Analytics

Despre FC Argeş sau când speranţa moare ultima

de | 22.03.2023 15:36 | Actualitate, Home, Opinii

Domnul Paul Schiaucu, fost președinte la FC Argeș și un om de sport la a cărui părere țin fiindcă îl vedeam la meciurile din Trivale și acum 29 de ani, când a apărut ziarul nostru și alb-violeții jucau în divizia secundă, îmi spunea anul trecut că trebuie analizată posibilitatea ca Piteștiul și Mioveniul să fuzioneze fotbalistic. Și îmi dădea exemplul lui Gică Hagi, care a pus orgoliul între paranteze și a impulsionat fuziunea Viitorului cu Farul pentru ca județul Constanța să conteze la titlu în fotbalul românesc. Am privit atunci destul de rezervat ideea unei fuziuni pe axa Pitești-Mioveni fiindcă o echipă de fotbal e și un vehicul politic și știu ce mize sunt la mijloc. Apoi și fiindcă mi-a fost teamă de reacția suporterilor din cele două orașe, în primul rând a galeriei FC Argeș, a galeriilor FC Argeș, de fapt, că sunt două în momentul de față. Suporterii FC Argeș vor invoca tot timpul istoria clubului, cele două tiluri de campioană și numele stelar al lui Gicu Dobrin pentru ca Piteștiul să rămână club unic, chiar și cu prețul unei evoluții mediocre în primă ligă sau, Doamne ferește, cu prețul retrogradării. Poate că doar Dobrin, dacă ar mai fi trăit, ar fi avut autoritatea morală și profesională, ca și Hagi, să realizeze acest lucru. Dacă ar fi venit de la el, oamenii de fotbal, suporterii, argeșenii, măcar ar fi ascultat foarte atent o asemenea propunere, fără să înjure sau să strâmbe din nas.

Citește și FC Argeș a ajuns la 15 meciuri consecutive fără victorie

Scriu acest editorial într-un moment în care FC Argeș se află pe loc direct retrogradabil și n-a mai câștigat de 15 etape. Doar în 2006, când a fost adus antrenor Giuseppe Giannini, parcă a mai avut FC Argeș o serie neagră de 9 înfrângeri consecutive. Nu știu ce ne rezervă viitorul apropiat, o salvare sau o retrogradare. A fost adus Bogdan Vintilă, pe post de pompier de serviciu, și e bine că a fost adus fiindcă are ADN-ul FC Argeșului în sânge. Acest băiat a făcut istorie în Trivale și a fost component al lotului care a ne-a adus ultima prezență într-o cupă europeană. Însă doar cu discurs motivațional, fie el și din partea cuiva pe care îl cheamă Bogdan Argeș Vintilă, nu poți salva o echipă. Ultimul meci, cel cu U Cluj, nu ne-a dat mari speranțe ca idee de joc, iar un suporter supărat a postat luni seara pe contul de FB al ziarului nostru, la cronica meciului pierdut cu Șepcile Roșii, următorul mesaj: „Drum lin în liga a 2-a!”. M-a durut un astfel de mesaj, însă, cum speranța moare ultima, sunt obligat, ca suporter al FC Argeș, să trag nădejde până în ultima clipă că ne vom salva.

Citește și Viorel Tudose, finanțator la FC Argeș: „Problema e la jucători, la valoarea lor. Mulți nu au ce căuta în Liga 1”

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Iar despre fotbal si looseri de la echipa orasului ? Cerneala risipita degeaba !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *