Web Analytics

Deranjaţi că i-a criticat, procurorii cer de la Baroul Argeş capul avocatului Gh. Ionescu-John

de | 20.05.2022 10:39 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

”Am libertatea de exprimare, care este garantată de Constituție şi care îmi permite să aduc la cunoștința publicului niște chestiuni care, după părerea mea, nu merg bine în Justiție”, spune cunoscutul avocat piteștean, care este și fost procuror

Avocați din cadrul Baroului Argeș sunt cercetați în urma unor sesizări primite pe numele lor. Cei care s-au plâns sunt fie persoane fizice, fie chiar magistrați, iar în urma sesizărilor Comisia de disciplină a Baroului Argeș a declanșat acțiuni de cercetare. O plângere mai puțin obișnuită este, astfel, cea adresată Baroului Argeș, decanului Luminița Ioana și Consiliului Baroului Argeș, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. În sesizarea semnată de prim-procurorul Laurențiu Palaghia, se cere nici mai mult, nici mai puțin decât suspendarea avocatului Gheorghe Ionescu- John din cadrul profesiei până la judecarea definitivă a cauzei în Comisia de disciplină.

Citește și Un caz controversat repus pe tapet de avocatul Gh. Ionescu-John: ”Justiţia penală argeşeană se va însănătoşi vreodată?”

Avocatul Ionescu: ”Este faza preliminară, mi-am formulat punctul de vedere”

Totul i se trage de la Lorella Topliceanu, procuror de caz într-unul din dosarele penale aflate în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Costești, și de la prim-procurorul Alexandra Ciofrîngeanu, pe care le-a „încondeiat” în cadrul cererilor cu privire la un dosar penal, dar și în articolele publicate în „Jurnalul de Argeș”, sub semnătura sa, pe tema unora dintre spețele din dosarele în care este avocat.
L-am întrebat pe avocatul Gheorghe Ionescu-John, referitor la audierile din Comisia de disciplină de la Baroul Argeș, iar acesta ne-a spus: „Este faza preliminară, mi-am formulat punctul de vedere, se prezintă Consiliului, se iau niște hotărâri și voi fi chemat, probabil, într-o fază viitoare. Ce se întâmplă? Am libertatea de exprimare, care este garantată de Constituție şi care îmi permite să aduc la cunoștința publicului niște chestiuni care, după părerea mea, nu merg bine în Justiție”.

Citește și Avocat Gh. Ionescu-John: „Prim-procurorul Marius Ştefan este unul dintre componenţii «statului paralel»”

Avocatul Ionescu a câștigat la CEDO împotriva polițistului bătăuș de la Secția 3 Pitești

Fost procuror la rândul său, Gheorghe Ionescu- John este unul dintre puținii avocați care au curajul să devoaleze, cu subiect și predicat, ceea ce se întâmplă în lumea celor care împart dreptatea. Acesta este avocatul care a sesizat Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cazul unui piteștean bătut de polițiștii de la Secția 3 de Poliție, iar în 2016 statul român a fost obligat de CEDO să îi plătească victimei daune morale în valoare de 12.000 de euro pentru că nu a avut parte de un proces corect. În final, IPJ Argeș a fost bună de plată, fiind nevoită să plătească un miliard de lei vechi, în solidar cu unul dintre polițiști, cel găsit vinovat, care, între timp, a ieșit și la pensie.

Citește și Avocat Gheorghe Ionescu: „Căruţa cu proşti s-a răsturnat nu doar la Caracal”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Costești și judecătorii de la Judecătoria Costești ar trebui cercetați de Inspecția judiciara a CSM pt NUP, sau clasări dosare pentru ca acolo miroase a corupție. A se studia și cooperarea cu membrii ai serviciilor.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *