Web Analytics

Deputatul PNL Dănuţ Bica susţine că alegerile anticipate continuă să fie cea mai bună soluţie pentru România

de | 12.03.2020 13:16 | Politica si Administratie

Deputatul PNL de Argeş Dănuţ Bica declară că respingerea de către parlamentarii PSD a Ordonanței de urgență nr. 1/2020 și a Ordonanței prin care se asigura creșterea drepturilor alegătorilor din Diaspora la alegerile viitoare reprezintă acțiuni clare de răzbunare față de românii care nu mai vor ca țara să fie condusă de aceștia.

”Am constatat cu toții că cele mai multe dintre măsurile bune adoptate de Guvernul PNL învestit în data de 4 noiembrie 2019 sunt anulate în Parlament, acolo unde majoritatea toxică formată în jurul PSD respinge pe bandă rulantă acte normative mult așteptate de români. Astfel, după ce ani la rând miniștrii PSD i-au împiedicat pe concetățenii noștri din afara granițelor să-și exercite dreptul constituțional de a vota, punându-i în situația umilitoare de a aștepta la cozi interminabile, Guvernul PNL a dublat numărul de parlamentari pentru Diaspora și a majorat numărul de zile în care românii stabiliți în străinătate pot vota. Parlamentarii PSD au anulat imediat aceste măsuri. Ce poate reprezenta această decizie, dacă nu răzbunare? Tot ca un act de răzbunare, senatorii PSD au respins și Ordonanța de urgență nr. 1/2020, prin care guvernul liberal a eliminat toate taxele nocive care ne-au scumpit viața mai mult ca niciodată. Prin urmare, s-a dovedit astfel că PSD vrea facturi mai mari pentru gaze și energie electrică, pentru telefonie, internet și televiziune, că PSD dorește scumpirea creditării și majorarea ratelor bancare, că parlamentarii PSD vor să-și majoreze propriile indemnizații și să-și păstreze clientela de partid, transferată, prin șmecheria detașărilor, de la privat la stat, în funcții publice recompensate cu salarii uriașe. Imediat după ce Guvernul PNL a eliminat suprataxele introduse de PSD, Banca Națională a României a anunțat că prețurile și dobânzile la credite au început să scadă. Uite că nu a durat prea mult și PSD a decis să-i mai lovească încă o dată pe români, stimulând scumpirile!”, a spus parlamentarul de Argeș.
De asemenea, deputatul PNL Dănuț Bica susține că alegerile anticipate continuă să fie cea mai bună soluție pentru România și că prin organizarea lor cât mai curând s-ar realiza ieșirea țării din criza politică în care a aruncat-o PSD.
”În acest context, este foarte clar că trebuie să ne întoarcem urgent la electorat și să-i acordăm dreptul de a-i alege pe cei care astăzi îi reprezintă cel mai bine și mai corect interesele. Știm că PSD nici nu vrea să audă de alegeri parlamentare anticipate. Dacă ar putea, nu le-ar mai face nici pe cele la termen. Celor din PSD le este frică pentru că știu că alegătorii pe care i-au înșelat cu promisiuni electorale mincinoase îi vor sancționa drastic în cabina de vot. Le este teamă că-și vor pierde privilegiile, indemnizațiile și pensiile speciale. PSD este partidul care a demis Guvernul Orban pentru că acesta și-a angajat răspunderea pentru mai multă democrație, adică pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin. După ce a declanșat criza politică actuală, tot PSD este cel vinovat pentru prelungirea ei, deoarece apelează la tot felul de tertipuri pentru a evita atât acordarea votului pentru învestirea unui nou guvern liberal, cât și organizarea alegerilor anticipate. România are nevoie urgent de astfel de alegeri, pentru că nu poate rămâne blocată de actualul Parlament, care este clar că a devenit ilegitim. PSD răpește astăzi șansa țării noastre de a se moderniza. Românii au dreptul la anticipate. Oricine își permite să le spună că nu ar trebui să-și exprime opțiunea politică prin alegeri face enorma greșeală de a nega practic și dreptul la vot, și valorile democrației din România”, a mai spus Bica.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii