Web Analytics

Deputatul PNL Daniel Constantin – printre inițiatorii proiectului OUG care obligă operatorii din domeniul agricol și alimentație să-și raporteze lunar stocurile statului

de | 31.05.2022 11:17 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Singurul parlamentar din Argeș aflat pe lista celor 42 de inițiatori ai proiectului

Ministerul Agriculturii ar urma să culeagă informațiile privind starea stocurilor producătorilor din domeniul agricol, depozitelor, comercianțilior din industria alimentară – cu unele excepții – toate pe fondul experienței României din timpul pandemiei generată de Covid-19, dar și având in vedere contextul generat de conflictul armat din Ucraina, influența geopolitică a acestuia asupra României, inclusiv posibilitatea declanșării unui deficit alimentar la nivel european, conform inițiatorilor unui proiect de Ordonanță de urgență.

Deputatul PNL de Argeș Daniel Constantin este singurul parlamentar argeşean care se află pe lista celor 42 de iniţiatori ai proiectului de lege privind mecanismul de centralizare a stocurilor agricole din România. Proiectul respectiv este una dintre cele mai importante iniţiative luate de parlamentari, în contextul crizelor care afectează România.

Citește și: Oficial. Nou șef la ITM Argeș

“Este necesar un cadru legal şi un mecanism de centralizare şi cunoaştere operativă a stocurilor de produse agricole care să asigure securitatea alimentară, apărarea vieţii şi sănătăţii populaţiei, pe timpul producerii unor situaţii de urgenţă, generate de epidemii sau conflicte şi alte evenimente generatoare de victime multiple, viitoarea lege putând permite restabilirea rapidă a stării de normalitate. Trebuie avută şi în vedere şi lipsa unor informaţii care vizează cantităţile de produse agricole existente pe teritoriul României, ce ar putea conduce la dezechilibre între cerere şi ofertă, se mai arată în proiectul de lege.”– se arată în proiectul de lege. Verificarea și controlul stocurilor se va efectua de persoane împuternicite de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi de alte instituţii cu atribuţii în domeniu, conform competenţelor legale, cu respectarea confidențialității datelor.

Citește și: Pitești: Lărgire și reabilitare pe Calea Craiovei în zona Târgului Săptămânal

De asemenea, frecvența raportării stocurilor a fost stabilită drept una lunară, față de cea inițială, care prevedea ca aceasta să se facă săptămânal sau ori de câte ori Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale apreciază că este necesar, pe platforma informatică pusă la dispoziție. (A.N)

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *