Deputatul Buta îl bântuie pe primarul Andrei

de | 28.10.2010 20:48 | Dezvaluiri

# Primăria Câmpulung poate pierde 60 de miliarde din cauza unui contract fantomă semnat cu Energi-co în 1998. Semnarea de către deputatul PDL Sorin Buta, în perioada în care era primar, a unui contract cu Energi-co Holding SRL Bucureşti pentru modernizarea unei centrale termice de cartier, dar mai ales faptul că Primăria Câmpulung ar putea pierde din această cauză circa 60 de miliarde îi produc insomnii actualului edil liberal Călin Andrei.
Cele 60 de miliarde de lei cerute de firma din capitală şi blocarea a 6 miliarde, ca şi garanţie în proces, l-au făcut pe primarul liberal să-l acuze pe Sorin Buta de lucruri necurate. Mai exact, Călin Andrei susţine că fostul coleg de alianţă a semnat documente fără acoperire, lucru care ar putea afecta serios bugetul municipalităţii. „Avem de rezolvat o situaţie ce priveşte toată comunitatea locală. L-am rugat pe domnul deputat ca împreună cu juriştii din primărie să clarifice unele aspecte ce ne creează anumite probleme. Sunt documente semnate de către domnul Buta care, aţi văzut, se consideră nevinovat. Poate că a avut la momentul acela gânduri bune, dar mă îndoiesc că au fost în totalitate. Înainte de a face alte comentarii, sper să găsim calea să rezolvăm această situaţie. Sunt 6 miliarde de lei blocaţi într-o bancă, sub formă de cauţiune, pe perioada cât ne judecăm, ca să nu mai vorbim de faptul că ei nu au dreptul la nicio sumă, întrucât nu au prestat niciun fel de servicii. Din contră, s-ar putea să solicităm noi despăgubiri. Dar se pare că avem parte de o relaţie specială, cu oameni care au lucrat cândva în structuri, care au făcut potecă la Câmpulung şi au făcut oferte tentante şi se pare că unii au căzut în capcană. Am un regret că, la momentul 2005, când s-a luat decizia vânzării acelei centrale termice, dânsul (Sorin Buta, n.red) era viceprimar şi măcar atunci ne putea spune că, pe undeva, există acel contract”, spune primarul Călin Andrei. În lupta pentru câştigarea procesului cu Energi-co Holding, Andrei vrea avocaţi profesionişti, aşa încât va cere acceptul Consiliului Local pentru angajarea unei case de avocatură, care să apere interesele primăriei Câmpulung.

Buta spune că fostul primar Bălan e vinovat

L-am căutat şi pe deputatul Sorin Buta, care ne-a prezentat propriul punct de vedere. „În 1998, când s-a semnat contractul cu Energi-co, eram primar, însă centralele termice aparţineau societăţii Edilul. Primăria era obligată să concesioneze, conform contractului, serviciul de termoficare. Revenind la Energi-co, trebuie spus că această firmă s-a obligat să modernizeze, pe banii lor, o centrală din cartierul Vişoi. Investiţia s-a terminat în iunie 2000 şi trebuie precizat că pentru ea nu s-a cheltuit niciun ban de la buget. În schimb, în contract s-a stipulat că detaliile privind funcţionarea centralei şi felul în care locuitorii care vor beneficia de ea vor plăti vor fi stabilite printr-un act adiţional. Din păcate, centrala n-a funcţionat niciodată, pentru că n-au existat procese-verbale de recepţie şi nici aprobări de la gaze şi ISCIR. Mai mult, după ce societatea de termoficare a dat faliment, au dispărut componente din centrală, deşi, în acelaşi act adiţional era scris negru pe alb că accesul la centrală nu se putea face decât cu un reprezentant al Energi-co. După toate ăstea, firma a dat primăria în judecată şi, în afara garanţiei de 6 miliarde, au cerut 60 de miliarde, asta în urma unei expertize care a relevat cât ar fi încasat din 2000 şi până azi. Acum spuneţi şi dumneavoastră ce vină am eu, că am lăsat o investiţie de 3,5 miliarde? Vinovaţi sunt fostul primar George Bălan şi cei de la centrale termice, nu eu. Am auzit că şi primarul Călin Andrei spune că am semnat eu contractul, dar se poate vedea că patrimoniul era al societăţii Edilul, iar contractul de modernizare a fost aprobat în Consiliul de administraţie în 1998”, ne-a declarat deputatul Sorin Buta.
P.S. Firma Energico-Holding a mai beneficiat de ceva avantaje pe vremea cât Sorin Buta a fost primar la Câmpulung, în perioada 1996 – 2000, prin obţinerea unui spaţiu situat central, parte actuală a Cofetăriei „Iepuraşul”.
(IOANA ŞTEFAN, NELUŢU DINU)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed