Web Analytics
scris luni, 30.10.2023

Deputații dezbat, luni, moțiunea împotriva ministrului de Finanțe: ”Măsurile luate de domnul Marcel sunt o trădare față de clasa de mijloc”

Plenul Camerei Deputaţilor va dezbate, luni, moţiunea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, urmând ca votul să fie dat a doua zi, marţi, după cum a stabilit Biroul Permanent al Camerei.

Deputații dezbat, luni, moțiunea împotriva ministrului de Finanțe: ”Măsurile luate de domnul Marcel sunt o trădare față de clasa de mijloc”

Citește și: Vicepreședinta Comisiei Europene pentru valori și transparență, Věra JOUROVÁ, efectuează o vizită oficială în România


Semnatarii moţiunii „Marcel Boloş, un ministru care creşte taxele cu zâmbetul pe buze” îl acuză pe ministrul Finanţelor că a dovedit „o viziune îngustă, concentrată doar pe jupuirea privatului”. Potrivit parlamentarilor USR şi membri ai Forţa Dreptei, cheltuielile au explodat, iar Marcel Boloş nu le va reduce „absolut deloc”, ci „va pune mai adânc mâna în buzunarul celor care muncesc şi plătesc taxe şi impozite în România”. Conform semnatarilor moţiunii, deciziile ministrului Finanţelor sunt „lipsite de orice analiză şi de înţelegerea impactului lor asupra economiei”.
Conform iniţiatorilor moţiunii, Marcel Boloş şi Marcel Ciolacu „au ales să taie veniturile contribuabililor cu încă o rundă de creşteri de taxe” şi „au lovit în micii antreprenori”.”Domnul Marcel nu a înţeles că, atunci când ataci întreprinderile mici şi mijlocii, ataci baza unei economii. El a optat pentru un câştig financiar pe termen scurt în detrimentul stabilităţii şi prosperităţii pe termen lung. Această decizie, luată cu zâmbetul pe buze, va avea un efect în cascadă asupra întregii economii, afectând nu doar antreprenorii, ci şi fiecare român care depinde de serviciile şi produsele lor”, se arată în document.O altă categorie afectată este cea a liber profesioniştilor, cărora li s-a dublat sau chiar triplat taxarea, menţionează semnatarii.Potrivit semnatarilor, Boloş „loveşte” şi în agricultură şi construcţii, „prin creşterea taxelor pe muncă cu 50% asupra angajaţilor din aceste sectoare”. Iniţiatorii moţiunii critică şi impunerea unui impozit pentru firmele care au vânzări mai mari de 50 de milioane de euro. În opinia acestor partide, limitarea plăţilor cash este „un cadou făcut băncilor”.

Citește și: Ministrul Muncii: Un obiectiv de bază este acela de a le oferi românilor plecaţi pe alte meleaguri posibilitatea de a-şi pune talentele şi munca în valoare în România


„În concluzie, domnul Marcel este un pericol pentru antreprenorii români, pentru economia României şi pentru România. Nu are nicio intenţie să reducă vreo cheltuială bugetară şi vrea să crească în continuu taxele. Cu zâmbetul pe buze şi bufnindu-l râsul, ne minte că vrea să protejeze populaţia şi mediul de afaceri. Dar să-l protejeze de cine? Când el e principalul agresor al său. (…) Domnul Marcel nu are nicio legătură cu termenul „liberal” alta decât că îi uzurpă numele. Liberalismul promovează limitarea intervenţiei statului în economie. Dar domnul Marcel s-a dovedit a fi un trădător al ideilor liberale, lovind cu forţă în întreprinderile mici şi mijlocii şi în antreprenorii tineri. Pentru toate acestea, domnul Marcel trebuie să plece”, transmit semnatarii moţiunii.
Sursa: Agerpres

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită