Web Analytics
scris duminică, 29.10.2023

Ministrul Muncii: Un obiectiv de bază este acela de a le oferi românilor plecaţi pe alte meleaguri posibilitatea de a-şi pune talentele şi munca în valoare în România

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a vizitat un muzeu unic în Europa, deschis în judeţul Hunedoara de o familie de români reveniţi în ţară după zeci de ani petrecuţi la New York. ”Pentru mine, un obiectiv de bază este acela de a le oferi românilor plecaţi pe alte meleaguri posibilitatea de a-şi pune talentele şi munca în valoare aici, în România”, a transmis ministrul.

Ministrul Muncii: Un obiectiv de bază este acela de a le oferi românilor plecaţi pe alte meleaguri posibilitatea de a-şi pune talentele şi munca în valoare în România

Citește și: Scandalul legat de Pădurea Trivale continuă. Primarul Gentea, despre contestația prefectului: „Nu e decât o șicanare politică”

”Florica Zaharia a devenit, prin cunoştinţe, muncă şi pasiune, un nume respectat în cercurile culturale new-yorkeze. Aproape 30 de ani a lucrat la faimosul Metropolitan Museum of Arts din New York, dintre care 13 a fost şefa Departamentului de Conservare a Textilelor. Împreună cu soţul său, Romulus, a ales să fugă din regimul comunist românesc. A reuşit să îşi facă un renume peste hotare, ajungând numărul 1 în lume în profesia sa, dar gândul i-a fost mereu să revină în ţară”, a scris, duminică, pe Facebook, ministrul Muncii.

Somona Bucura Oprescu precizează că Florica Zaharia este acum din nou acasă.

”Am trăit o adevărată revelaţie în satul Hărţăgani de la Băiţa, în judeţul Hunedoara, acolo unde moaţa Florica Zaharia a deschis un Muzeu al Textilelor.

PUn muzeu unic în Europa, cu exponate unice din punct de vedere al vopsirii, al fibrei, al aspectului estetic, al emoţiei pe care o transmit. O adevărată comoară! Cu colecţii impresionante unde codul vieţii este impregnat în ţesături şi unde poţi asista la un fascinant dialog peste spaţiu şi timp al culturilor”, a mai scris Simona Bucura Oprescu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *