Web Analytics

Deputaţii dezbat astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Energiei

de | 27.06.2022 08:56 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Moţiunea simplă depusă de deputaţi de la USR şi independenţi de dreapta împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, este dezbătută, astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, iar miercuri se va da votul, relatează Agerpres.

Marţea trecută, deputatul USR Ionuţ Moşteanu a anunţat depunerea moţiunii simple împotriva ministrului Energiei, precizând că este semnată şi de grupul independenţilor de dreapta. Moţiunea este intitulată „Virgil Popescu trebuie să plece. Românii aşteaptă soluţii!”.

Citește și: Începe procesul pentru Bulevardul ”Pardon”. Prefectul spune că legea trebuie respectată, Lasconi continuă să invoce o răzbunare politică

Semnatarii documentului cer demisia ministrului Virgil Popescu, susţinând că acesta „şi-a atins limita competenţei cu mult înainte să fie ministru, însă, cu sprijinul inexplicabil al colegilor săi din PNL şi al preşedintelui Klaus Iohannis, el a fost numit în toate guvernele din ultimii ani”.

„Sub mandatele lui Virgil Popescu, preţul energiei pentru populaţie şi companii a crescut constant. Preţul gazelor a crescut constant. Preţul energiei electrice a crescut constant. Preţul carburanţilor a crescut constant. Am ajuns să plătim peste 9 lei pe litrul de benzină sau motorină! Domnului ministru îi place să ofere ca explicaţie contextul internaţional. Însă nicio secundă nu a explicat de ce a refuzat cu încăpăţânare să aplice soluţii aflate la îndemâna sa. Soluţii propuse de USR şi acceptate în diverse declaraţii publice inclusiv de partenerii domniei sale de guvernare”, se arată în moţiunea simplă.

Potrivit USR şi deputaţilor independenţi de dreapta, „de cinci luni, proiectul de reducere a TVA la carburant stă în sertare”.

Citește și: După audierea de la DNA, şefa de la APIA a intrat în concediu de odihnă

Ei au mai susţinut că „rezultatele activităţii celui mai slab ministru al Energiei din câţi a avut România se văd: scăderea accentuată şi constantă a nivelului de trai pentru populaţie şi dificultăţi majore întâmpinate de companiile care activează în România”.

„Credem că în cazul domnului Popescu nu mai este vorba numai de incompetenţă, ci şi de rea-voinţă militantă. De aceea trebuie să plece imediat de la conducerea unei instituţii pe care nu ştie, nu poate şi nu vrea să o conducă în interesul public”, se mai arată în moţiunea simplă.

Articol preluat din ziarul Bursa.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Dara, ce-aveti cu bietul om … pe cand, tot voi il cocotarati in mot ?!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *