Web Analytics

Începe procesul pentru Bulevardul ”Pardon”. Prefectul spune că legea trebuie respectată, Lasconi continuă să invoce o răzbunare politică

de | 24.06.2022 10:40 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Politica si Administratie

Sistarea lucrărilor la Bulevardul ”Pardon” din Câmpulung, în urma intervenției în instanță a Prefecturii, va fi de durată! Practica instanței în asemenea cazuri arată faptul că procesul poate dura doi-trei ani, un caz identic, de solicitare a anulării unei autorizații de construire, fiind încă în faza derulării la prima instanță, acțiunea fiind înregistrată la Tribunalul Argeș la începutul anului 2019. Cu precizarea că perioada pandemică a prelungit procesul…

Prefectul Perianu: “E treaba doamnei primar faptul că lucrările au continuat și după comunicarea acțiunii”

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu, ne-a declarat că s-a încheiat procedura prealabilă în cauza deschisă la Tribunal în contencios administrativ, prin care se cere anularea autorizației de construire emise pentru lucrări de reabilitare la Bulevardul “Pardon”. “Urmează acum să se dea un prim termen și procesul va începe”, ne-a spus prefectul.

Radu Perianu insistă asupra ideii că nimeni nu și-a dorit să se ajungă la o asemenea situație, dar, dincolo de orice dorințe, se află obligativitatea respectării legii. Din acest punct de vedere, nu vrea să comenteze nici problema continuării lucrărilor o perioadă de timp după ce a fost deschisă acțiunea în instanță. “E treaba doamnei primar faptul că lucrările au continuat și după comunicarea acțiunii. Poate va răspunde pentru asta, poate nu… Nu ține de mine acest lucru”, susține prefectul județului.

Citește și Bulevardul ”Pardon” a fost sluţit. Aleea pietonală a fost transformată în potecă

Primărița Lasconi: „Cred că deranjez pe toată lumea, la ce vizibilitate am”

De cealaltă parte, primărița Câmpulungului continuă să indice Prefectura ca fiind vinovată de cele întâmplate. “Ceea ce se întâmplă acum cu blocarea lucrărilor de către prefect este cel mai grav lucru după falimentul lui ARO”, a precizat Elena Lasconi în cadrul unei emisiuni televizate. După părerea ei, prefectul Radu Perianu a reacționat surprinzător de repede în cazul neregulilor găsite de Inspectoratul de Stat în Construcții în documentele emise pentru reabilitarea bulevardului. Iar acest lucru a dus-o încă o dată către concluzia că este vânată. “Cred că deranjez pe toată lumea, la ce vizibilitate am. Eu sunt un exemplu că se poate schimba țara asta în bine”, susține primărița, care crede că, dacă ar fi fost membru PSD sau PNL, nu s-ar mai fi ajuns la situația de acum.

Citește și Continuă reclamațiile pe marginea Bulevardului ”Pardon”

ISC: „Autorizația a fost emisă cu nerespectarea prevederilor legale”

În data de 16 mai 2022, Instituția Prefectului Argeș a înregistrat pe rolul Tribunalului Argeș o acțiune în contencios administrativ, solicitând anularea autorizației de construire pentru lucrările de reabilitare a bulevardului. Intervenția în instanță s-a făcut după ce un control al Inspectoratului de Stat în Construcții a evidențiat faptul că, citez, ”autorizația a fost emisă cu nerespectarea prevederilor legale”, adică actul emis la finalul lui 2019 de către fostul primar Liviu Țâroiu a avut la bază o documentație tehnică incompletă și un certificat de urbanism cu date eronate și incomplete.

În baza acestei concluzii, Prefectura Argeș, exercitând atribuții de verificare a legalității actelor administrative, a fost nevoită să solicite instanței anularea autorizației. În temeiul legii, actul atacat în instanță este suspendat până la finalizarea procesului, adică nu mai poate să producă efecte. Consecința a fost sistarea lucrărilor de reabilitare a bulevardului, lucrări care aveau ca termen de finalizare luna iulie a acestui an.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Reabilitarea Bulevardului ”Pardon”, al treilea proiect major aproape de dezastru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *