Web Analytics
scris joi, 14.12.2023

Decizie definitivă pentru Marius Manole, primarul comunei Aninoasa. Patru ani la închisoare

Marius Manole, primarul comunei argeșene Aninoasa, a fost condamnat definitiv la patru ani închisoare în regim de detenție pentru evaziune fiscală în formă continuată. Faptele sunt din perioada când edilul era administrator, președinte al consiliului de administrație și director general al SC Indcarf SA Pitești. Inculpatul este acuzat de un prejudiciu de peste 600.000 de lei.

Decizie definitivă pentru Marius Manole, primarul comunei Aninoasa. Patru ani la închisoare

Marius Manole a fost trimis în judecată încă din 2019, alături de Bratu Toma și societatea SC Comet Total Center SRL, cei din urmă fiind acuzați de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată. Pe 13 aprilie 2023, Tribunalul Argeș a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva celorlalți doi inculpați ca urmare a faptului că a intervenit prescripţia penală. Sentința a fost contestată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, inculpatul Marius Manole şi partea civilă ANAF Bucureşti – DGRFP Ploieşti, pentru AJFP Argeş. Astăzi, Curtea de Apel Pitești a respins apelurile, iar decizia este definitivă.

Citește și Primarul Ion Georgescu a fost dus la Penitenciarul Mioveni chiar în ziua aprinderii luminiţelor festive în oraş

Inculpatul își va pierde, astfel, mandatul de primar al comunei Aninoasa. „În baza art. 67 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod Penal, va interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi exercitarea dreptului de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate”, se arată în sentința dată de Tribunalul Argeș în data de 13 aprilie 2023.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *