Web Analytics
scris luni, 17.06.2024

Debut cu dreptul la EURO 2024. România a învins Ucraina cu 3-0

România a învins Ucraina cu 3-0 în meciul început de la ora 16.00 pe Allianz Arena din Munchen, prima partidă de la Campionatul European de fotbal 2024. E primul turneu final după opt ani pentru naționala antrenată de Edi Iordănescu. În celălalt meci din grupa E, Belgia întâlnește Slovacia, tot luni, de la ora 19:00, pe Waldastadion, din Frankfurt. Golurile acestei victorii au fost marcate de Nicolae Stanciu (minutul 29), care a șutat năprasnic direct în vinclul porții apărate de Andriy Lunin, Răzvan Marin (minutul 53) și Denis Drăguș (minutul 57).

Debut cu dreptul la EURO 2024. România a învins Ucraina cu 3-0

În primele minute ale duelului de pe Allianz Arena, jucătorii României au apărut crispați de presiunea rezultatului, astfel că Ucraina a fost echipa care a ținut mai mult de minge și și-a creat mai multe situații periculoase la poarta apărată de Florin Niță (36 de ani). Însă, odată cu trecerea timpului, ”Tricolorii” au părut mai dezinvolți și au reușit să dea primul șut pe poartă al partidei în minutul 8, prin Florinel Coman. Însă, șutul acestuia a fost parat fără probleme de Lunin. Ulterior, ucrainenii au încercat să dea replica și au insistat mai mult pe flancuri, de unde au centrat în mai multe rânduri periculos, însă, de fiecare dată, Andrei Burcă și Radu Drăgușin au respins excelent. După o perioadă în care Ucraina a dominat teritorial, România a revenit în atac și a avut o ocazie importantă în minutul 27 prin Dennis Man, care a șutat puțin pe lângă poartă din afara careului. ”Tricolorii” au continuat să preseze și au dat lovitura în minutul 29, prin Nicolae Stanciu, care a șutat năprasnic în poarta lui Lunin. România a continuat să atace și a fost foarte aproape să-și dubleze avantajul pe tabelă în minutul 39 prin Stanciu, care a trimis în bara transversală direct din corner. În cele din urmă, prima repriză s-a terminat cu scorul de 1-0 pentru România.

Citește și: Cum au desfigurat ucrainenii steagul României înaintea meciului de la Euro 2024

În debutul reprizei secunde, tot ”Tricolorii” au fost cei aflați în atac, astfel că, în minutul 47, Florinel Coman a șutat puțin pe lângă poarta lui Lunin. În minutul 54, România a dat lovitura și a marcat pentru 2-0 prin Răzvan Marin, care a șutat din prima puternic, pe jos, direct în plasa adversă. 3 minute mai târziu (minutul 57), ”Tricolorii” au făcut șah-mat defensiva adversă și au marcat pentru 3-0. Până la finalul partidei, ucrainenii și-au mai creat două ocazii importante (în minutul 84, când Mudryk a șutat puțin peste poarta lui Niță și în minutul 90+2, când Roman Yaremchuk a trimis în transversală dintr-un lob), însă acestea nu au fost suficiente pentru ca Ucraina să obțină ceva din acest meci și de a-i fura României cele 3 puncte.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită