Web Analytics

De ce n-a fost reţinut inspectorul de la Mediu care a condus beat, a lovit un copil şi apoi a fugit de la locul accidentului?

de | 21.02.2013 16:05 | Actualitate

# Multe semne de întrebare în cazul Viorel Bădulescu # Povestea oribilului accident, relatată în amănunt chiar de mama copilului accidentat, Camelia Vlăsceanu. A dat cu maşina peste un copil, dar în declaraţiile date la poliție a spus că nu-şi mai aminteşte nimic despre accident şi chiar neagă că el ar fi fost la volan și că l-ar fi provocat. În rezumat, pe 11 februarie a.c, Viorel Bădulescu, inspector la Agenția pentru Protecţia Mediului Argeș a provocat un accident de circulație pe raza comunei Micești, în urma căreia a accidentat un copil care mergea la școală. Era luni dimineață, după ora opt, oră la care inspectorul trebuia să fie la serviciu, când Viorel Bădulescu s-a urcat la volanul maşinii sale după ce a consumat mai multe pahare de alcool. Ameţit de băutură, acesta nu a observat un copil care mergea pe marginea drumului şi l-a accidentat. Mai mult, a fugit şi de la faţa locului. După 10 minute de la producerea accidentului, șoferul a fost prins de poliţişti care l-au testat cu etilotestul, la care a ieșit o concentraţie de 0,75mg/l alcool pur în ae­rul expirat. Acum, inspectorul Viorel Bădulescu este cercetat pentru vătămare corporală gravă din culpă, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. Curios sau nu, deși este vorba de trei infracțiuni, acesta este cercetat în stare de libertate.

Camelia Vlăsceanu, mama copilului rănit: „Iniţial, am crezut că este vorba despre o glumă proastă”

Pentru a afla mai multe amănunte despre acest caz am stat de vorbă cu mama băiatului, Camelia Vlăsceanu, care a fost martoră la accidentul copilului său. Cert e că ziua de 11 februarie putea deveni pentru familia Vlăsceanu din Micești o adevărată tragedie. Totul a început când maşina familiei nu a vrut să pornească. Astfel, Camelia Vlăsceanu, mamă a trei copii, a trebuit să-și ducă doi dintre băieţi cu sania până la strada principală, pentru ca apoi aceștia să meargă pe jos până la școală. Odată ajunsă la strada principală, Camelia i-a mai condus câţiva paşi pe jos, după care i-a lăsat singuri, spunându-le să meargă pe margine. Femeia a rămas în continuare să-i supravegheze de la distanţă. Sebastian, băiatul cel mare, în vârstă de 8 ani, îl ţinea de mână pe frăţiorul lui de 5 ani. „Iniţial, când am văzut maşina că se apropie de ei, am crezut că este pur şi simplu o glumă. Am crezut că este cineva care îl cunoaşte pe Sebi şi vrea să glumească cu el. Aşteptam din clipă în clipă să facă curba, să se îndepărteze de copii. Am strigat la ei să se dea la o parte. Copiii erau unul lângă altul şi nu au putut să se ferească amândoi. La strigătul meu, băiatul cel mare a apucat să-și împingă frățiorul mai mic, fiind doar el cel accidentat. Pe cel mic maşina l-a atins doar, însă celui mare i-a fost prins pi­cio­rul sub roată”, ne povesteşte Camelia Vlăsceanu. Interesant este faptul că, după ce a dat cu maşina peste copil, bărbatul respectiv a oprit maşina la 15-20 de metri de accident pentru a-şi curăţa parbrizul maşinii, că era îngheţat, după care şi-a continuat fără probleme drumul. Deşi mama băiatului îl striga pe Bădulescu să se întoarcă pentru că a dat cu maşina peste un copil, acesta s-a urcat în mașină și a plecat. Ori n-a auzit din cauza amețelii de la băutură, ori a auzit, dar a preferat să plece mai departe. Din declaraţia mamei, am mai aflat că inspectorul Bădulescu a declarat la poliţie că nu a auzit că ar fi fost strigat de cineva şi că nu-şi aminteşte nimic despre accident.

„Nu voi face plângere împotriva lui.  Dacă va fi judecat, va fi de Dumnezeu”

„Am înţeles că era din aceeaşi comună cu mine. Nu mai vorbisem niciodată cu el, nu îl cunoşteam personal, doar din auzite. Prima dată l-am văzut la poliţie”, a mai zis femeia. Întrebată dacă va face plângere împotriva bărbatului fără suflet care a plecat de la faţa accidentului, fără să-i pese de soarta copilului peste care a dat beat cu maşina, Camelia Vlăsceanu ne-a spus: „Nu o să fac plângere împotriva lui. Îi doresc sănătate… Dacă va fi judecat, va fi de Dumnezeu. Tot va plăti, aici pe pământ, în primul rând, şi apoi şi pe lumea cealaltă. Să fi fost dânsul în locul meu şi să fi dat cineva cu maşina peste copiii săi, chiar în faţa lui, cum ar fi reacţionat? Bineînţeles că nu cred că va fi arestat”.
Din ce am discutat cu mama copilului, ne-am dat seama că este o femeie prea bună pentru un om care a părăsit un copil într-un şanţ, fără să-i pese în ce situaţie se află acesta. Mama e fericită că băiatul ei trăieşte şi că nu a păţit ceva mai grav: „Copilul are fractură de maleolă. Abia peste trei săptămâni doctorul o să-i scoată ghipsul. Sper să nu aibă probleme pe viitor, mai ales că s-a speriat foarte rău. Până acum mi-a jelit, plângea în fiecare zi, acum şi-a mai revenit”. De asemenea, Sebi, cum îi spune mama băiatului cel mare, îmi spune cu zâmbetul pe buze: „De acum o să mă duc la şcoală doar cu maşina. Şi dacă nu porneşte, îi dau una la baterie ca să o fac să meargă”.
Mama copilului povesteşte că inspectorul l-a vizitat de mai multe ori pe băiat la spital. „A fost în prima zi la mine, la spital. Sebi nu ştia cine este. Când a intrat pe uşă l-a întrebat pe băiat «Ce faci, mă? Cum te simţi?», la care băiatul i-a spus că a dat cineva cu maşina peste el. L-am rugat să-i spună numărul maşinii care l-a accidentat. Sebi îi spune numărul, şi el îi răspunde direct «Eu sunt persoana respectivă». Încă nu era sigur că el a dat cu maşina peste băiat, dar nu am vrut să intru în mai multe amănunte cu acesta”.

Directoarea Agenţiei de Mediu, Mariana Ionescu: „Domnul Bădulescu mi-a spus că nu este nimic adevărat în legătură cu accidentul”

Ne-am deplasat și la locul de muncă al inspectorului Viorel Bădulescu, la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Piteşti, unde am stat de vorbă cu directorul instituţiei. De la acesta am aflat că inspectorul Bădulescu neagă orice informaţie în legătură cu accidentul, spunând doar că sunt nişte minciuni: „Din luna decembrie, domnul Bădulescu nu mai lucrează la noi. Până în decembrie a lucrat la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Piteşti. S-a făcut o reorganizare, iar o parte din atribuţii ne-au fost luate şi, bineînţeles, şi o parte din posturi. Mai precis zece posturi s-au dus către un compartiment de coordonare teritorială din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului şi unul dintre cei zece angajaţi este şi acest domn Bădulescu. Faţă de aceste persoane, noi nu avem decât atribuţii de colaborare, nu avem altă legătură cu ei. Ei funcţionează în cadrul clădirii noastre, iar birourile aparţin de Bucureşti, atribuţiile şi salariile le primesc tot de acolo. Singura noastră atribuţie în legătură cu ei este să le facem pontajul la sfârşit de lună. Eu am aflat din presă despre ceea ce s-a întâmplat. Nu am ştiut că acesta, în ziua producerii accidentului, nu a fost la serviciu, nu am avut niciun fel de informaţie. După ce am avut o confirmare oficială, am informat la rândul meu ANPM despre această situaţie. El este consilier superior la compartimentul Coordonare teritorială din cadrul ANPM Bucureşti. Am vorbit cu dumnealui faţă în faţă. Mi-a spus că nu este nimic adevărat, că sunt nişte minciuni, urmează să se lămurească problema. Acesta a negat totul. Eu cred că va fi pedepsit de lege pentru ceea ce a făcut. Cu siguranţă va fi pedepsit. Păi, dumneata, dacă te urci criţă în maşină şi mai şi fugi de la locul accidentului, ce crezi, vei fi pedepsit sau nu? În legătură cu momentul accidentului, eu presupun că acesta venea la muncă. Eu pe angajaţi nu pot să-i verific când vin ei la serviciu, nu am cum să le pun fiola”, ne-a precizat directorul executiv de la Mediu, ing. Mariana Ionescu.
Am încercat să-i luăm un punct de vedere și inspectorului Bădulescu, însă când a auzit că suntem de la presă nici nu a vrut să se uite la noi: „Nu am nimic de declarat. La revedere!”
Alex Vlaicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii