Web Analytics

Dănuț Bica: ”Continuăm reformele, investițiile și sprijinirea românilor în această perioadă dificilă”

de | 25.11.2022 17:17 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Principalele priorități ale guvernului condus de premierul liberal Nicolae Ionel Ciucă, în acest an de mandat, au fost protejarea populației și a economiei de efectele crizelor de la nivel internațional:

-Pachetul „Sprijin pentru România”, în valoare de 17,3 miliarde de lei, a oferit un sprijin celor vulnerabili și a fost consolidat mediului de afaceri.

-Creșterea veniturilor românilor pentru a atenua din impactul situației economice dificile. Punctul de pensie va crește cu 12,5%, iar salariul minim brut va fi majorat la 3000 de lei. Pensionarii cu venituri sub 3000 de lei vor primi sprijin suplimentar.

-Alocarea a 90 de miliarde de lei pentru investiții, cel mai mare buget din ultimii 32 de ani, alături de investițiile străine directe, care anul acesta se vor apropia de zece miliarde de euro, au contribuit la menținerea unui echilibru social, prin păstrarea locurilor de muncă și a dinamicii creșterii economice.

-Cu un premier liberal, 2022 va rămâne anul ridicării MCV pentru România, la 15 de ani de la aderarea la UE.

Citește și Alb-violetul Yanis Pîrvu, doar rezervă în cel de-al doilea test cu Macedonia de Nord

-Prețurile la energie electrică și gaze au fost plafonate pentru a proteja consumatorii. Impactul bugetar: 6,7 miliarde de lei.

-Au fost făcute investiții importante în energie, astfel încât România să își asigure independența energetică. Începerea exploatării gazului din Marea Neagră și obținerea finanțării de 3 miliarde de dolari pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă sunt doar câteva dintre cele mai importante.

-Primul buget construit pe programe multianuale de către Guvernul Nicolae Ciucă va echilibra măsurile de protejare a populației cu cele necesare mediului de afaceri și va oferi resursele necesare pentru ca anul viitor să fie menținut trendul pozitiv al economiei, ritmul investițiilor care aduc locuri de muncă și garantarea finanțărilor pachetelor sociale.

Dănuț Bica, senator PNL de Argeș

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *