Web Analytics
scris vineri, 03.05.2024

Un grup de turiști a cerut ajutorul jandarmilor după ce s-au întâlnit cu patru urși

Un grup de turişti, din care făcea parte şi un britanic, s-a întâlnit, vineri, cu patru urşi pe traseul „300 de scări” din Slănic Moldova, a informat Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bacău, transmite Agerpres. Turiştii s-au speriat şi au sunat la 112, iar la faţa locului a fost direcţionat un echipaj de jandarmi.

Un grup de turiști a cerut ajutorul jandarmilor după ce s-au întâlnit cu patru urși

Citește și: Intervenție dificilă a salvamontiștilor. Tineri în pantaloni scurți și adidași, rătăciți pe munte

„Apelul la 112 a fost primit în această după-amiază, în jurul orei 15.50, de la o persoană din grupul de turişti, care se afla pe traseul „300 de scări” din staţiunea Slănic Moldova, când i-au văzut în zonă pe cei patru urşi. (…) Jandarmii i-au însoţit pe turişti de-a lungul traseului şi i-au ajutat să coboare în siguranţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Bacău, Alexandra Dănculea.

Jandarmii montani recomandă turiştilor care întâlnesc animale sălbatice să nu se apropie de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni. De asemenea, turiştii trebuie să folosească doar traseele marcate şi să respecte panourile de informare şi de avertizare. Jandarmii le recomandă tuturor să apeleze numărul unic de urgenţă 112 când văd animale sălbatice în zona aşezărilor umane.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *