Web Analytics
scris vineri, 03.05.2024

Când și cum va ajunge lumina sfântă la parohiile din Argeș

Când și cum va ajunge lumina sfântă la parohiile din Argeș

 Patriarhia Română a anunțat că Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim, în seara de sâmbătă, 4 mai 2024, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte. Va fi oferită delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internaţional Otopeni.

Ca în fiecare an, în ultimii cinci ani, lumina sfântă va fi adusă de la aeroportul „Henri Coandă” de către un delegat al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, la parohia Sfânta Vineri din Pitești, respectiv la Protoieria Pitești, iar de acolo… celelalte protoierii vor delega câte un preot, un diacon sau un alt reprezentant care va prelua lumina și o va distribui către parohii.

Citește și Alimente pentru persoanele nevoiașe, în piețele din Pitești

În jurul orei 12,30 – 14,30, în funcție de slujba de la Ierusalim, avionul pleacă de pe Aeroportul din Ierihon în jurul orei 14,30. Sunt emoții, mai ales acum, cu conflictele din zonă, că vor fi și unele întârzieri. Ajunge în jurul orei 18,30-19,00, la Aeroportul „Henri Coandă” iar ulterior, între 19,00-21,00 în Argeș.   Se speră, totuși, să nu fie nu fie întârzieri. Iar credincioșii argeșeni să poată duce acasă flacăra luminii divine.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al ortodoxiei. În fiecare an, de Paşte, la Ierusalim, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12.30 şi 14.30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer. Se manifestă diferit în fiecare an şi, în primele minute, nu frige.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *