Web Analytics

Dan Nicolae este singurul poliţist argeşean cu trei condamnări pe viaţă obţinute în dosarele de omor pe care le-a instrumentat

de | 22.04.2015 18:45 | Dezvăluiri

# Meserie, nu cârpă de şters pantofii politicienilor! # Ultima sentință definitivă a fost reuşită pe dată de 2 aprilie a.c, când  Iulian Țigănilă, criminalul în serie din Ungheni, a primit detenție pe viață

În rândul polițiștilor argeșeni, nu doar al judiciariștilor și al celor specializați pe omoruri, se știe că, atunci când comisarul șef Dan Nicolae vorbește despre meserie, ceilalți tac. Nicolae e, de departe, ofițerul cu cele mai spectaculoase rezultate din istoria IPJ Argeș. A performat nu doar ca judiciarist,  rezolvând numeroase crime ce au îngrozit județul, ci și cât a fost șef al DGA și a instrumentat numeroase cazuri de corupție, și amintim pe cel mai sonor dintre ele, dosarul permiselor auto.

Punct final în dosarul Țigănilă: criminalul în serie din Ungheni a primit detenție pe viață

În urmă cu două săptâmâni, pe 2 aprilie, Dan Nicolae și-a trecut în palmaresul profesional cea de-a treia condamnare pe viață în dosarele de judiciarist pe care le-a instrumentat. Criminalul în serie din Ungheni, Iulian Țigănilă, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Pitești la detenție pe viață. Vă reamintim că Jurnalul a relatat de-a lungul timpului despre grozăviile lui Țigănilă, argeșeanul fiind suspect pentru omorârea a nu mai puțin de cinci persoane din sudul județului nostru. În acest dosar cu rezonanță națională, pentru că nu doar presa locală a relatat despre el, ci și cea centrală, comisarul șef Nicolae a lucrat sub îndrumarea procurorilor de caz Iulian Molcuț, de la Parchetul Înaltei Curți și Cornel Ioana de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești, în prezent procuror inspector la Inspecția Judiciară.

Dublul asasinat din Prundu

Pe lângă cel al lui Iulian Țigănilă, Dan Nicolae a mai obținut condamnări pe viață în alte două dosare. Primul datează din 1994, atunci când, ca tânăr ofițer la Serviciul Omoruri din cadrul IPJ Argeș, Nicolae l-a identificat pe autorul dublului asasinat din Prundu, în persoana studentului Casian Duminică. În timpul unui meci de la Campionatul Mondial din SUA, Casian și-a omorât unchiul și verișorul, înjunghiindu-i cu mai multe lovituri de cuțit. Cazul a avut, de asemenea, impact național și presa a scris laudativ despre IPJ Argeș, după ce tânărul polițist Dan Nicolae a reușit identificarea autorului în timp record. Casian Duminică a fost găsit vinovat și condamnat la închisoare pe viață. A ieșit de curând din închisoare, după ce a executat 20 de ani din pedeapsă.

Dublul asasinat din Brăduleț

Un alt caz complex de omor investigat și rezolvat de Dan Nicolae este cel al dublului asasinat din 1998, din comuna Brăduleț-Argeș. În drumul său de la cârciumă spre casă, un localnic a căsăpit cu toporul doi consăteni și a fugit. După o muncă titanică, în mai puțin de două săptâmâni, acesta fost prins și ulterior condamnat la închisoare pe viață. 
Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii