Dan Lăzărescu, preşedintele FC Clinceni: „Mutarea la Piteşti rămâne valabilă 99,9% deşi Rapidul a câştigat la TAS”

de | 2.07.2014 19:25 | Sport

# Domnule președinte, în ce stadiu se mai află mutarea echipei pe care o conduceți la Pitești după decizia TAS în privința Rapidului?
– Deocamdată s-au dat drumul la acte și am înțeles că va fi un Consiliu Local Extraordinar în care se va discuta această problemă. Vom demara lucrurile chiar dacă vom juca în Liga a II-a. Mutarea la Pitești rămâne valabilă 99,9% deși Rapidul a câștigat la TAS.
# Cum comentați decizia TAS?
– Principala vină îi aparține Federației Române de Fotbal. Nu se poate să obții licența, să semnezi niște contracte etc și apoi să te trezești din nou în Liga a II-a. Această decizie este una halucinantă! Nu ne așteptam la așa ceva!
# Lăsând la o parte decizia TAS, vă întreb de unde a apărut ideea cu denumirea de Academica?
– Denumirea de Academica a fost aleasă așa pur și simplu. Am depus la Ministerul de Justiție vreo 14 variante care includeau în nume FC Argeș. Am avut Sport Club Municipal Argeș și așa mai departe, dar nu au avut sorți de izbândă. Așa că îmi trebuia un cuvânt cu multe litere, iar Academica este un cuvânt mai lung care să acopere Argeșul. Nu are niciun fel de conotație pentru mine…

„FC Academica Argeș va juca în culorile alb-violet”

# Ce culori va avea noul club, mai ales că scaunele de pe stadionul Nicolae Dobrin au început să fie înlocuite cu unele în culorile alb și roșu?
– Vom avea alb-violet. Nu cunosc chestiunea cu înlocuirea scaunelor, dar tricourile sunt deja cumpărate, iar săptămâna trecută ne-au sosit, iar culorile lor sunt alb-violet, iar cele de rezervă sunt roșu cu negru, fără nicio conotație. Trebuie să am un contract în caz că are cineva un echipament asemănător, dar nu prea sunt echipe care să joace cu alb-violet.
# Care este legătura între noul club și SCM-ul care evoluează în Liga a III-a?
– Nu există niciun fel de legătură la momentul acesta. Sunt discuții și aici pentru că ar fi bine să ai și echipă secundă, dar nu sunt eu în măsură să comentez acest lucru.

„Centrul de copii și juniori al noului club va fi de fapt Școala de Fotbal Dani Coman”

# În ceea ce privește grupele de copii și juniori ne puteți spune dacă acestea vor exista și dacă da, unde își vor desfășura acestea activitatea?
– Activitatea va exista la Pitești. Suntem obligați să înscriem și grupele de copii și juniori în campionat. Mai mult ca sigur vom colabora cu școala lui Dani Coman.
# Dani Coman a acceptat funcția de vicepreședinte la noul club?
– El ar fi vrut, dar mai are încă contract cu Astra ca fotbalist. El cu siguranță ne va sprijini în tot ceea ce facem de la distanță, și în primul rând cu activitatea centrului de copii și juniori care din câte am înțeles este o treabă serioasă și bine pusă la punct.
# Să înțeleg că centrul de copii și juniori al noului club va fi de fapt Școala de Fotbal Dani Coman?
– Da, dar va fi legitimat pe FC Argeș că nu poți să joci în competiție cu FC Dani Coman.

„Primăria Pitești și-a luat angajamentul să readucă brandul și palmaresul noii echipe”

# În legătură cu brandul FC Argeș: mai există posibilitatea să preluați acest brand?
– Da, bineînțeles! Undeva în luna septembrie va fi scos la licitație brandul. Am înțeles că s-a și cerut o sumă de bani, vreo 900.000 de euro, sumă care probabil se va reduce foarte mult. Important este că cei de la Primăria Pitești și-au luat angajamentul să readucă brandul și palmaresul noii echipe și atunci vom putea să evoluăm și sub denumirea de FC Argeș. Oricum, eu am mai zis, nu este nicio problemă cu Academica pentru că ea va fi ignorată de toată lumea. Eu am ținut morțiș neapărat să apară în denumire FC și Argeș,  sub o formă sau alta.
# Ce argeșeni vor face parte din noul club?
– E prematur să discutăm, dar vor fi căutați și argeșenii. Avem nevoie de ei la club și din punct de vedere organizatoric. Unul dintre ei era Dani Coman, dar cum deocamdată a dispărut această variantă, ne vom gândi. Avem variante! Iar unul dintre organizatorii de la club va fi Vasile Popa.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii