Dacia pregăteşte modelele fără pedală de ambreiaj

de | 7.01.2016 14:45 | Politica si Administratie

În 2015 s-au lansat în România peste 100 de noi modele, de la cele facelift la cele complet noi, de la BMW X1 şi noua Serie 7 care a luat prin surprindere clasa de lux, la noua gamă de SUV-uri a Mercedes-Benz la noul Audi Q7. Anul 2016 nu se anunţă deloc plictisitor şi toţi constructorii auto vor să participe la revigorarea pieţei auto europene şi româneşti.
Deja multe dintre acestea au fost prezentate oficial în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din toamnă iar altele vor veni la Geneva, în primăvară. Cele mai importante noutăţi pentru România vor veni din uzinele Dacia Mioveni şi Ford Craiova. Din Bănie constructorul american va anunţa cel de-al doilea model care va fi produs în România, cel mai probabil următoarea generaţie a SUV-ului EcoSport.
Dacia, în schimb, pregăteşte noi surprize pentru piaţa europeană. Primele vor fi modelele cu transmisie automată de tip pilotată, care vor elimina pedala de ambreiaj şi care va fi disponiblă atât pentru motorul pe benzină de 0,9 litri TCe cât şi pentru dieselul 1,5 litri dCi. Spre final de an, Dacia ar putea anunţa chiar noile Logan şi Sandero facelift, versiunile restilizate ale actualelor modele care vor veni cu un nou design şi noi echipamente.
F. Silvestru

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii