Web Analytics

Dacia a prezentat Spring, primul său model electric

de | 3.03.2020 16:36 | Actualitate

Dacia urma să-și prezinte prima sa maşină complet electrică în această săptămână, la Salonul Auto de la Geneva, dar evenimentul a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus. Astăzi, constructorul auto a postat pe Facebook un clip cu automobilul electric. „Dacia Spring: urbană, dinamică și gata să îți electrizeze fiecare călătorie”, este mesajul care însoțește clipul. Primul model electric Dacia se numește Spring, iar prototipul a fost deja fabricat, urmând ca din 2021 să înceapă producția de serie. Mașina are  5 uși, 4 locuri și autonomie de circa 200 de km.

 

O nouă rEVoluție Dacia
Dacia Spring electric se înscrie în viziunea Grupului Renault de a oferi o mobilitate durabilă, accesibilă tuturor, respectând valorile și filozofia mărcii Dacia. Acest showcar prefigurează un model de segment mini cu 5 uși și 4 locuri, beneficiind de o motorizare 100% electrică. Spațios, vehiculul afișează atributele recunoscute ale mărcii : simplitate, robustețe și accesibilitate.
Ușoară și compactă, versiunea de serie vizează o autonomie de circa 200 km conform normelor WLTP, fapt care garantează o utilizare polivalentă, atât în mediul urban, cât și pe trasee interurbane. Modelul de serie va fi disponibil în 2021, transmite compania Dacia printr-un comunicat.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii