„Dacă cineva o să-mi ceară demisia, nicio problemă!”

de | 15.05.2014 13:13 | Actualitate

# Dumitru Ciobanu, directorul de la Ape, se află în mijlocul unui nou scandal # Totul a pornit de la declarația că Direcția Apelor ar fi inundat intenționat gospodăriile din Mărăcineni pentru a se salva podul de la Căteasca.

# Domnule director, a apărut o declarație a dvs. conform căreia Consiliul Județean ar trebui să mulţumească celor de la Ape, care au limitat debitul pe Argeş în zona Căteasca pentru a proteja podul de acolo. Iar din acest motiv au avut de suferit locuitorii de la Mărăcineni, cărora li s-au inundat culturile în mod intenţionat…
– Eu nu știu din ce context s-au scos toate declarațiile alea pentru că nu sunt neapărat declarațiile mele. Dar, într-adevăr, eu am spus că dacă s-ar fi dus pe Argeș 1.000 de metri cubi de apă pe secundă probabil că ar fi făcut mai mare deranj. Și nu mă refeream neapărat la podul de la Căteasca, ci la zona de îndiguire de la Corbii Mari și care a mai avut probleme când apa a venit cu 800 de metri cubi pe secundă, adică s-a rupt digul. În legătură cu podul de la Căteasca nu știu ce aș putea să vă spun! Noi dăm drumul la apă să curgă pe râu, iar dacă acum au apărut eroziuni în stânga și în dreapta acolo și care sunt, de fapt reale, ar trebui să se facă o protecție la pod.
# Bun, cine ar trebui să facă această protecție?
– Protecția ar trebui să o facă deținătorul podului! Nu am acum în față legislația, dar din câte știu eu această legislație spune că albia și podul sunt protejate de deținătorul podului, în speță Consiliul Județean. Din câte știu eu, firma Zeus (n.red. constructorul podului de la Căteasca) a reclamat faptul că din cauza debitului foarte mare de apă se întâmplă sau s-a întâmplat ceea ce spuneam mai devreme, dar și că la cel din amonte ar fi căzut tablierul lui în apă. Da, într-adevăr, la podul vechi a căzut tablierul în apă! Ar trebui așadar acum să-l scoată din apă! Noi am scris scrisori  în acest sens la Consiliul Județean și la Direcția de Drumuri! Ar trebui scos de acolo! Vă spun că nu este un mare deranj, dar ar putea să producă în zonă niște eroziuni! Totul pentru că debitele pe râu au fost destul de mari! Noi ne așteptam să mai producă deranj pe râu pentru că până la urmă apa vine și erodează!
# Cum e în aceste condiții cu inundațiile intenționate de la Mărăcineni?
– Nu au nicio legătură cu podul de la Căteasca! Totul s-a întâmplat pentru că debitele pe râu au fost destul de mari!
# În concluzie, ce ar trebui să se facă pentru ca situația să se reglementeze la podul de la Căteasca?
– Pe scurt, podul ar trebui să fie protejat, iar cei care ar trebui să facă asta sunt cei de la Consiliul Județean!
# Din declarațiile dvs. reiese oarecum că ați fi supărat pe Consiliul Județean. Să aibă vreo legătură cu zvonurile conform cărora urmează să fiți demis din funcția de director general la Direcția Apelor? 
– Nu am cum să fiu supărat pe Consiliul Județean pentru că vă dați seama că înseamnă niște bani pe care nu știu dacă îi au acum pentru a face treabă acolo. În legătură cu zvonurile că aș fi demis, vreau să vă spun că am auzit și eu de aceste zvonuri, dar deocamdată nu pot să vă confirm nimic. Dacă cineva o să-mi ceară (n. red. demisia), nu este nicio problemă! Chiar nu am de unde să știu ce jocuri fac alții! 
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii