Web Analytics

„Dacă Arpechim era în funcţiune, altfel se privatiza acum Oltchim”

de | 13.09.2012 09:37 | Politica si Administratie

# Declară Mihai Georgescu, fost director Arpechim. Fostul director general al Combinatului Arpechim Piteşti, Mihai Georgescu, a rămas un atent observator al situaţiei de pe platforma petrochimică argeşeană şi unul din puţinii militanţi sinceri ai reluării activităţii de aici şi rechemării oamenilor la muncă. Din această postură, domnia sa a punctat câteva din principalele probleme cu care se confruntă acum Petrochimia şi Rafinăria Arpechim a căror soartă depind direct de reuşita privatizării Oltchim Rm.Vâlcea.

„Arpechim nu trebuia închisă”

Mihai Georgescu se alătură celor care astăzi consideră că un Arpechim în funcţiune ar fi atras oferte mult mai viabile pentru Oltchim: „Arpechim nu trebuia închisă sub nicio formă. Cu Arpechim în funcţiune, Oltchim poza altfel acum la privatizare. Combinatul de la Vâlcea ar fi fost mult mai atractiv în această situaţie. A fost o mare greşeală că nu s-a încercat să se impună ca Arpechim să nu fie oprită.”

„Roibu putea să plece, ceilalţi nu”

Referitor la plecarea managerului Constantin Roibu de la Oltchim şi a echipei sale, fostul director de la Arpechim are o părere mai nuanţată: „Despre Roibu poţi să spui că era suficient de bătrân ca să plece, dar mie îmi pare rău de băieţii ceilalţi, mai tineri, care nu ar fi trebuit să plece, în special cei doi directori de aici, de la Piteşti, Daniel Mihăescu şi Cristian Tucu. Eu chiar i-am sfătuit să rămână şi să ţină piept, să se lupte pentru că sunt băieţi buni, profesionişti şi e păcat să plece”.

„Dacă vine PCC, se alege praful”

În privinţa privatizării, Mihai Georgescu spune că „dacă vin cei de la PCC nu e bine deloc. Ăştia nu vor rafinăria Arpechim, iar la Oltchim vor păstra doar nişte instalaţii, două-trei, care nu au treabă cu Piteştiul, deci se cam alege praful. Eu sunt optimist însă şi sper că, până la urmă, va fi o privatizare reuşită care să ne salveze şi pe noi. Ştiţi cum e, speranţa moare ultima! Sper în primul rând pentru oamenii de aici, care ar avea de lucru şi pentru munca noastră a celor care am luptat atâţia ani să păstrăm Arpechim intactă.” Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole