Web Analytics

Curtea de Apel Craiova cere Curții Europene de Justiție să anuleze decizia CCR care susține că Secția Specială e constituțională

de | 30.06.2021 09:40 | Actualitate

Curtea de Apel Craiova a sesizat, marți, Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) cerând anularea efectelor Deciziei CCR nr. 390/2021 care susține că Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) este constituțională și impune judecătorilor să nu aplice direct dreptul european (care dezaprobă activitatea SIIJ) în acest caz.

Citește și: Sondaj. Cum au resimţit elevii pandemia

Inițiativa Curții de Apel Craiova apare în contextul unei lungi controverse stârnite de hotărârea Curții Constituționale a României de a contrazice Curtea Europeană de Justiție în privința activității Secției de investigare a magistraților.

În timp ce CJUE susține că aceasta funcționează contrar legislației europene, CCR susține că activitatea SIIJ este constituțională, iar judecătorii români nu pot aplica direct dreptul UE în cazul Secției Speciale. Primul judecător care a decis aplicarea dreptului european este cercetat disciplinar de Inspecția Judiciară pentru exercitarea meseriei cu rea-credință.

Citește articolul integral în G4Media

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii