Cursanţii Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” Argeş – schimb de experienţă în Spania

de | 2.07.2015 11:26 | Cultură

Între 12 și 19 iunie, 13 adolescenți din Pitești, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, au participat la proiectul „Experimente cu electricitatea”, ce a avut loc într-un campus de tineret, în Saint Quirze de Besora, la aproximativ 80 de km de Barcelona. O parte din acești adolescenți, elevi ai Colegiului Național „I.C. Brătianu”, sunt cursanții proiectului educațional „Argeș și Muscel – identitate locală și națională”, inițiat de Biblioteca Județeană Argeș.

În tot acest timp, echipa din România a întâlnit alți 13 adolescenți din Barcelona. Pentru mulți dintre ei aceasta a fost prima experiență de călătorie în afara țării. Au avut parte de o săptămână de coexistență cu alți tineri, unii din ei venind din culturi cu totul diferite, deoarece nu toți membrii celeilalte echipe erau din Spania, ci și din țări precum Maroc. Împreună au învățat despre câteva concepte legate de electricitate, dar într-un mod nostim, și au făcut experimente despre electricitate și electromagnetism. Grupul din România a avut, de asemenea, oportunitatea de a vizita orașul Barcelona inclusiv Stadionul Nou Camp, Acvariul (unul dintre cele mai bune din Europa), plaja, precum și multe biserici și clădiri ale orașului, cu o arhitectură deosebită.
Acest program a fost cofinanțat de către Programul Comunității Europene (European Community Program), Erasmus+ KA1, Youth Mobility și a fost coordonat de către „Asociación de Madres y Padres de Alumnos” de la liceul din Premia de Mar (Cataluña, Spain), ONG-ul „Fora de Quadre” din Barcelona și de către ONG-ul Fundația Compartir din Drăganu (Argeș, România). Coordonatorul proiectului din partea română a fost Moika de Salas, directorul Fundației Compartir din Drăganu (Argeș, România) și colaborator al Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș la diverse proiecte inițiate în cadrul instituției.
Sabina Busuioc

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii