Web Analytics

„Cu Consiliul Local Piteşti era înţelegerea să salveze FC Argeş de la faliment, dar m-au păcălit”

de | 28.10.2015 21:27 | Sport

# Declară Nicolae Enoiu, administratorul judiciar al dosarului FC Argeş

# Dle Enoiu, care mai este situaţia dosarului FC Argeş?
– Suntem la 80%. Şi cred că ştiţi că în Consiliul Municipal Piteşti s-a constituit o comisie care analizează posibilitatea cumpărării brand-ului şi a palmaresului FC Argeş. Au spus că vor înainta o ofertă, dacă nu vine nimeni în următoarele licitaţii. Practic, la următoarea convocare vor înainta o ofertă către mine, către Finanţe şi către toată lumea.
# Când va avea loc următoarea convocare?
– Următoarea convocare va loc în 2016. Este anul alegerilor şi poate se rezolvă în vreun fel.
# Aveţi data exactă?
– După ce ţin toate şedinţele va avea loc şi următoarea convocare. Bănuiesc că în luna ianuarie voi reconvoca creditorii pentru a stabili o altă strategie de valorificare şi atunci… Eu le-am sugerat să ia legătura şi cu Consiliul Judeţean…
# Ce aţi discutat cu această comisie a Consiliului Local Piteşti?
– A fost întreaga comisie la o şedinţă într-o după amiază şi le-am explicat care este situaţia.

„Le-am spus celor din comisie să vadă dosarul că nu Enoiu, lichidatorul, dă preţul brand-ului”

# Despre ce sumă vorbim?
– Eu nu ştiu de ce toată lumea se interesează că aşa a făcut şi comisia când m-am prezentat în faţa ei şi mi-au spus că este vorba de o sumă foarte mare. Mi-au spus că au discutat şi cu evaluatorul… Le-am spus care este problema, ce, nu este o evaluare corectă? Mi-au spus că este corectă, dar că suma este destul de piperată. Cei din comisie mi-au mai spus că eu ţin de acest preţ. Le-am spus să intre pe site, să studieze dosarul, pentru că au acces la dosar fiind creditori, şi să vadă acolo că nu Enoiu, lichidatorul, dă preţul brand-ului. Departe de mine aşa ceva! Finanţele care este creditorul principal e normal să ţină de preţ ca să-şi recupereze prejudiciul. Le-am transmis celor din comisie să facă o discuţie mai amplă şi să vadă cât pot oferi… Oricum anul acesta competiţional s-a dus… În primăvară au ocazia să se ocupe şi să rezolvăm această problemă.
# Dle Enoiu, această comisie nu a făcut până acum nicio ofertă?
– Nu. Mi-au spus că este foarte mult şi că au înţeles că ţine lichidatorul la preţ. Din punctul meu de vedere ei se pot înţelege cu creditorii şi pot să ia şi gratis totul… Cum am dat eu toate diplomele şi cupele la Muzeul Judeţean, pot şi ei să facă cum doresc. Faptul că lichidatorul ţine la preţ este cu totul fals. Pe mine mă interesează să derulez mai departe dosarul ca să-l pot închide. Le-am spus că oricum m-au păcălit în procedura de reorganizare când ne-am trezit în faliment după ce ne-a cântat prin toată presa o jumătate de an. Le-am spus că nu cu domniile lor ca persoane, ci cu Consiliul Local era înţelegerea să salveze acest club de la faliment.
# Cine sunt acele persoane din comisie?
– Din comisie fac parte dl Dan Teodorescu, care cred că este preşedinte, dl Gigi Dinescu şi dl Mariean Neacşu, de la consilieri, dl secretar Iosif Cerbureanu şi inclusiv dl viceprimar Cornel Ionică.
# La momentul actual despre ce bani vorbim?
– 80% din 313.000 de euro, adică vreo 246.000 de euro.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii