Web Analytics
scris miercuri, 24.12.2014

„CSM-ul are un număr mic de sportivi tineri care pot face ceva în perspectivă”

# Recunoaşte Gheorghe Dinu, directorul CSM Piteşti.

„CSM-ul are un număr mic  de sportivi tineri care  pot face ceva în perspectivă”

# Deşi sunteţi de curând pe funcţia de director al CSM Piteşti, vă întreb totuşi ce sportivi, ce secţii ale clubului aţi remarca pentru anul 2014?
– CSM-ul are un număr mic de sportivi tineri care pot face ceva în perspectivă şi mă refer la cei care au participat la campionatele internaţionale de juniori şi anume campionatele europene şi mondiale. Este vorba de doar doi sportivi la înot şi unul la judo. Nu am o analiză serioasă pe această temă, dar cred că peste o lună o să avem o astfel de analiză, iar cei care au confirmat la campionatele internaţionale vor beneficia de tot sprijinul nostru pentru a continua şi a persevera în realizarea performanţei.
# Să înţeleg că vor fi sprijiniţi din punct de vedere financiar mai bine decât până acum?
– Păi nu banii fac performanţă! Performanţa o fac sportivii cu calitate şi antrenorii care au grijă să valorifice calităţile lor. Banii înseamnă răsplata performanţei!

„Judo şi înotul sunt secţiile care pot fi remarcate pentru anul 2014”

# Spuneţi-mi vă rog nominal ce sportivi remarcaţi pentru 2014?
– Păi în primul rând medaliatul de la campionatele europene de judo şi anume Alexandru Raicu şi bineînţeles Robert Glinţă şi Bogdan Scarlat de la înot, care au avut rezultate foarte bune, însă fără obţinerea de medalii. Judo şi înotul sunt deci secţiile care pot fi remarcate, din punctul meu de vedere, pentru anul 2014.
# Ce secţii au avut rezultate mai puţin satisfăcătoare şi care credeţi că sunt cauzele acestora?
– Nu-mi permit să vorbesc despre cauze pentru că nu este treaba mea. De când am venit eu la conducerea clubului nu am făcut decât o parte pur administrativă, dar peste circa o lună putem vorbi despre cauzele şi perspectiva fiecărei secţii.
# Şi totuşi care ar fi acele secţii care au avut rezultate mai slabe?
– Nu pot spune că sunt secţii cu rezultate slabe, ci mai degrabă sportivi cu rezultate naţionale fără perspectivă internaţională. Nu vreau să le nominalizez pentru că nu este momentul, dar asta nu înseamnă că, după acea analiză de care am vorbit, nu vom lua măsuri.

„După ce vom face o analiză serioasă, vom stabili şi obiectivele”

# Ce obiective aveţi pentru anul 2015?
– După ce vom face o analiză serioasă, vom stabili şi obiectivele. Dar strategia noastră este ca sportivii care au avut rezultate internaţionale să-şi valorifice cât mai bine performanţele confirmate până în prezent. Apoi, copiii care au şanse să facă mare performanţă vor intra într-un program de pregătire mai atent, iar cei care îi pregătesc trebuie să-şi ia angajamentul că aceşti copii sunt şi în stare să facă performanţă. Talentul este talent, iar valoarea este de fapt confirmarea de mare performanţă.
# Ce ne puteţi spune despre buget?
– Sincer vă spun că nu pot spune nimic despre buget pentru că nu se ştie nimic! Rămâne de văzut!
# Vă aflaţi şi la conducerea SCM-ului. De aceea vă întreb cum vă descurcaţi cu ambele funcţii şi ce aveţi de apreciat în activitatea acestui club pe anul 2014?
– Activitatea SCM-ului se înscrie într-un alt ciclu. Mă refer la competiţii care se desfăşoară din vară până în primăvară şi deci nu are cum să-mi afecteze activitatea de la CSM. Aici, adică la SCM, programul este făcut, baschetul se află pe un trend bun, voleiul cred că are şanse să promoveze, iar handbalul se află în consolidare. Sper ca bugetul şi programul aprobate în vara lui 2014 să continue până la terminarea campionatelor! Mai departe, începând cu luna iunie, urmează să se pregătească noul sezon.
# Ce mesaj aveți pentru sportivii şi colaboratorii dvs. acum la final de an?
– În primul rând sănătate, apoi putere de muncă, un dram de noroc şi să se bucure de tinereţea şi de frumuseţea performanţelor sportive pentru că este o chestiune care nu se întâmplă în multe domenii de activitate.
Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...