Web Analytics

Csaba Asztalos (CNCD): „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem incitarea la ură și discriminare”

de | 1.02.2023 16:06 | Actualitate, Home, Opinii, Sport

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a declarat miercuri, 1 februarie, la Interviurile Digi24.ro, că „stadioanele nu sunt un loc în care să permitem incitarea la ură și discriminare, mai ales că sunt evenimente extrem de vizibile care influențează comportamentul persoanelor”.

Citește și: https://Percheziții cu mascați în casele unor polițiști de la Rutieră, bănuiți de corupție!

Declarația a fost făcută în contextul unor scandări xenofobe care au dus la întreruperea definitivă a meciului de fotbal Sepsi Sfântul Gheorghe – U Craiova 1948.

Iată câteva declarații din cadrul emisiunii, consemnate de digi24.ro.

În perioade de criză, tensiunea și intoleranța cresc. Și atunci unii apelează la discurs de ură. Dar în Occident au ajuns la un nivel de identificare a autorilor în care sancțiunea privește individul în mod clar. Aplicându-se aceste sancțiuni în mod individual sunt extrem de eficiente”.

Este posibil ca suporterii FC U Craiova să fie sancționați individual, pentru că ei au fost filmați, au fost identificați. Eu dacă aș fi în locul domnului Mititelu, sau a celor care au drepturile TV, eu m-aș îndrepta împotriva acestor suporteri pentru a recupera o parte din prejudiciu”.

„Aceste subiecte, de rasă, limbă, orientare sexuală, fac parte din războiul hibrid pe care Rusia îl duce cu Occidentul. Ele sunt introduse în mod constant în dezbaterea publică și generează tensiuni în societate. Uitați-vă ce discurs a adoptat Rusia să justifice războiul: denazificare, minorități sexuală etc”.



Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *