Cronica unei morţi anunţate

de | 25.07.2013 19:01 | Opinii

Buli-Pașa regionalizării, Liviu Dragnea, vine joi la Pitești. Cu părere de rău o spun, dar la Universitatea Constantin Brâncoveanu, locația unde vom merge precum mieii la tăiere, va rula un film pe care l-am mai văzut. În stilul său cinico-tehnocrato-feudal, acest Cardinal Richelieu al PSD ne va împacheta în fum cu avantajele regionalizării sale. Ne va aburi măiastru despre cum va deveni Piteștiul un pol de dezvoltare economică și nu pielea pulii, așa cum se va întâmpla în realitate după ce capitala regiunii va fi mutată la Ploiești. De asta și susțin că am mai văzut filmul acesta. Președintele Nicolescu și primarul Pendiuc vor fi respectuoși până la docilitate cu pașa de la București, în buna tradiție foarte proastă a PSD Argeș, deși se decide soarta noastră de iobagi pe următorii 50 de ani. Lui Nicolescu și Pendiuc li se vor adăuga alți scuturători de scame ai lui Liviu Dragnea din Argeș, și mă refer la masa amorfă de parlamentari PSD în frunte cu chestorul Camerei Deputaților, Mircea Drăghici. Dragnea va vorbi și va vorbi, până ne va ameți. Ne va îneca pur și simplu în gargară, fără să ne spună nimic concret. Să nu ne facem iluzii, omul e profesor doctor în stoparea patriotismului local la sursă. Asta și pentru că n-a avut niciodată simpatie pentru județul Argeș. Vreți și un exemplu concret că jocurile au fost deja făcute pentru Ploiești? Din sondajul fantomă prezentat de curând la Prahova, acolo unde s-a consumat de altfel și premiera filmului „Regionalizarea lui Dragnea”, reiese că peste 28,1% din locuitorii regiunii Muntenia Sud văd capitala la Ploiești, în vreme ce Piteștiul n-a adunat decât 12,5% din sufragii. În traducere liberă, asta înseamnă că suntem la mai puțin de 50% din valoarea Prahovei, deși avem Dacia și PIB-ul județului nostru e mai mare decât al lor. Și ca să vă lămuriți și pentru cine a fluierat arbitrul meciului, pentru că sondajul a  fost făcut de institutul clujeanului Vasile Dâncu (un alt mare iubitor al județului Argeș!), iată și pe ce loc a fost plasat Piteștiul la întrebarea cheie, cea cu capitala regiunii. Cităm din chestionarul cu dedicaţie:

În varianta cu o singură reședință regională, unde ar trebui să se afle aceasta într-o regiune care ar cuprinde județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița?
1. Municipiul Ploiești 2. Municipiul Alexandria 3. Municipiul Pitești 4. Municipiul Târgoviște  5. Municipiul Giurgiu 6. Municipiul Slobozia  7. Municipiul Călărași

Acum vă e clar? Enumerarea variantelor de capitală regională nu s-a făcut în ordine alfabetică, așa cum ar fi fost normal și decent, ci în ordine preferențială. Ploieștiul, capitala pe care o vrea domnul Dragnea, pe prima poziție. Alexandria, reședința unde locuiește domnul Dragnea, pe a doua. Piteștiul, municipiul pe care nu-l are la mațe domnul Dragnea, abia pe locul trei. Mai ostentativ de atât chiar că nu se poate. E limpede. Buli-Pașa ne vrea musai pașalâc.
Gabriel Grigore

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii