Web Analytics
scris duminică, 16.10.2022

Cristian Terhes protestează la Bruxelles: “Prin sabotarea Constituției se sabotează România”. Atac la justiție

Europarlamentarul Cristian Terhes participă aceste zile la protestele de la Bruxelles. Într-un live din timpul protestelor, Terhes spune că PNL și PSD sabotează Constituția și sabotează și România. 

Cristian Terhes protestează la Bruxelles: “Prin sabotarea Constituției se sabotează România”. Atac la justiție

“Pe lângă faptul că sunt niște slugi incapabile să vină la Bruxelles să bată cu pumnul în masă când e cazul să apere interesul național, acum vin și subminează drepturile și libertățile românilor și Constituția țării”, a mai transmis europarlamentarul în live. 
Citește și: PSD și PNL nu mai sunt sigure de aderarea la Schengen. Au găsit și vinovații: USR și trei jurnaliști

Afirmațiile sale vin în contextul în care Comisia parlamentară pentru Legile Justiţiei a finalizat vineri dezbaterile la proiectul privind statutul procurorilor şi judecătorilor, urmând ca raportul să fie adoptat luni. Apoi, se va merge în plenul Senatului pentru votul final.

Comisia parlamentară pentru legile Justiţiei va avea următoarea şedinţă luni, de la ora 11,30. În această reuniune urmează să se voteze rapoartele pe toate cele trei proiecte de lege ale Justiţiei: cel privind Consiliul Superior al Magistraturii, cel cu privire la organizarea judiciară şi statutul judecătorilor şi procurorilor.

Citește și: Profesor de la Teiuleanu, acuzat că a agresat sexual o elevă. Poliția și Inspectoratul Școlar au demarat anchete

Cele trei legi din pachetul pe Justiție au fost deja adoptate de Camera Deputaților, iar după votul din Senat legile vor fi trimise la promulgare la președintele României.Există însă posibilitatea ca Legile Justiției să rămână în așteptare dacă vor fi atacte la Curtea Constituțională. Deja USR a anunțat că nu este mulțumită de forma finală și că va sesiza CCR.


Live-ul europarlamentarului poate fi urmărit AICI

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...