Cristian Gentea: „ PSD își respectă angajamentul de fi alături de antreprenorii din România”

de | 5.07.2022 10:42 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Cristian Gentea, președinte executiv PSD Argeș și primar al municipiului Pitești transmite că PSD își respectă angajamentul de fi alături de antreprenorii din România și de a-i ajuta în momente dificile.

„Este de salutat faptul că Ministerul Finanțelor a decis prelungirea cu 6 luni a aplicării programului #IMM INVEST PLUS care include IMM INVEST, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION, RURAL INVEST!

Citește și: Simona Bucura Oprescu: „Bani pentru femeile antreprenor”

Acesta facilitează accesul la finanţare pentru firmele care se confruntă cu un deficit de lichidităţi necesar realizării proiectelor de investiţii și pentru continuarea activităţii.

Peste 10.000 de beneficiari vor avea acces la acest sistem de finanțare pentru putea continua activitatea.

Plafonul total al garanțiilor este de 7,5 miliarde de lei, iar bugetul granturilor este de peste 182 milioane de euro.

Programul va fi implementat în continuare sub forma unei scheme de ajutor de stat în baza căreia se vor acorda garanții și granturi care vor acoperi o parte din costurile de finanțare a creditelor contractate.

Nu cresc sumele alocate, dar tocmai pentru că mai sunt bani la buget s-a decis prelungirea acestor programe pentru a-i sprijinii pe cei care au nevoie de acest ajutor de la stat.”, declară Cristian Gentea.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.