Web Analytics

Cristian Gentea, primarul municipiului Piteşti: „Malele nu a semnat cu nimeni, suntem în tratative, pretenţiile sunt destul de mari”

de | 16.04.2021 10:06 | Actualitate, Sport

# ”La anul nu există alt obiectiv decât play-off-ul și îmi doresc cupele europene”, mai spune edilul Piteștiului
# Cum comentați clasarea FC Argeș pe locul 7 și ratarea play-off-ului?
– Acum depinde cum privim lucrurile. Dacă le privim din perspectiva locului pe care îl ocupam la sfârșitul anului trecut, evident că trebuie să fim foarte mulțumiți. Și nu știu câtă lume credea că vom ajunge unde suntem astăzi. Însă eu sunt un tip perfecționist și am rămas cu un gust amar că am pierdut play-off-ul, tocmai pentru că ne era foarte la îndemână, mai ales înainte de cele trei meciuri cu Clinceniul, Hermanstadtul și Chindia. Eu cred că locul nostru era în play-off, dar, una peste alta, este primul an în Liga I, am fost echipă nou-promovată și cred că trebuie să fim mulțumiți cu ce am obținut. Să încercăm să rămânem, dacă se poate, pe locul acesta până la sfârșitul play-out-ului și cu siguranță la anul nu există alt obiectiv decât intrarea în play-off și eu îmi doresc foarte mult cupele europene.
# Cum vedeți lupta din play-out ?
– Șansele de a rămâne în Liga I cred că sunt foarte mari. Din punctul meu de vedere, ar fi un eșec extraordinar să ajungem să retrogradăm. Eu nici nu vreau să mă gândesc la așa ceva. Șansele să rămânem pe locul 7 poate… Am văzut că există o posibilitate de o cupă a confederațiilor, din câte am înțeles, unde locul 7 joacă cu locul 8 și apoi învingătoarea joacă cu locul 3 sau 4, în funcție de cine câștigă Cupa, deci am putea să jucăm și la un alt nivel. Mă gândesc că acesta trebuie să fie țelul nostru în play-out.

„Credința mea este că Malele va rămâne la Pitești”

# Care este situația lui Cephas Malele? Am înțeles că a semnat cu Craiova…
– Malele nu a semnat cu nimeni, suntem în tratative cu el, pretențiile sunt destul de mari. Eu așteptam de la el, cât și de la impresarii lui să conștientizeze cât de ajutat a fost și el de FC Argeș. Noi recunoaștem că golurile lui ne-au ajutat foarte mult, dar mă așteptam să fie ceva mai maleabil și să înțeleagă faptul că FC Argeș i-a întins o mână atunci când a avut nevoie. Bineînțeles că el a evoluat foarte bine, dar și noi, prin condițiile pe care le-am oferit, cu salariile și primele la zi de fiecare dată, am fost corecți, plus că oferta noastră pentru el este foarte bună pentru Liga I. Voi mai avea discuții cu impresarii lui și credința mea este că Malele va rămâne la Pitești.
# Totuși, dl. Viorel Tudose, sponsorul principal de la FC Argeș, a spus că nu-l mai interesează jucătorul Malele…
– Dl. Tudose este și dumnealui foarte nemulțumit, el se implică foarte mult, nu doar din punct de vedere material, și este deranjat de faptul că anumiți impresari cred că FC Argeș este acum o vacă de muls. Acesta este singurul lucru care îl deranjează și de aceea a declarat ce a declarat în această privință. Eu continuu să cred că Malele va rămâne la Pitești.
# În viitorul apropiat mai putem vorbi despre noutăți în lot?
– Cu siguranță că da. Suntem în discuții cu mai mulți jucători și îmi doresc foarte mult ca, în câțiva ani de zile, să avem o echipă tânără, cu jucători din pepiniera proprie. În curând vom semna cu un nou jucător de 16 ani, dar nu numai asta, veți vedea că vor veni niște tineri foarte-foarte talentați la FC Argeș, care, culmea, sunt chiar din Pitești și au jucat prin alte părți.
# Care este situația contractelor jucătorilor în momentul de față și mă refer la cei cărora le expiră înțelegerea în această vară?
– În momentul de față, după cum știți, aproape toate contractele expiră în vară. Și aici trag și un semnal de alarmă că, poate, și lipsa noastră de experiență ne-a făcut să ajungem, iată, la aceste probleme pe care le avem cu Malele, Deslandes, Maric, Palic, Mezza Coli… Trebuie să fim mult mai atenți atunci când facem contractele… Au semnat prelungirea Greab, Tofan, Șerban și Turda, îl avem pe Teles, care este jucătorul nostru și anul următor. La fel, mai are contract Honciu… Cu ceilalți suntem în negocieri.

„Ministrul Dezvoltării a spus că e total de acord cu demararea unei noi investiții la Pitești, legată de stadion”

# Jucătorii vor face vaccinul anti-Covid?
– Bineînțeles. Eu cred că toată lumea se va vaccina.
# În ce stadiu se află proiectul noului stadion?
– Noi suntem gata cu studiul de fezabilitate. Așa cum ați văzut, dl. ministru al Dezvoltării a fost la Pitești, a fost la Sala Polivalentă, unde lucrările merg foarte bine și eu cred că se vor și încheia undeva în luna noiembrie. Dumnealui a spus că este total de acord cu demararea unei noi investiții la Pitești, legată de stadion.

Citește și Viorel Tudose, sponsorul principal de la FC Argeş: „Parcă suntem la «Surprize-surprize!». Nu ştim cine sunt impresarii lui Malele”

Citește și Sponsorul Viorel Tudose, după ratarea play-off-ului: „Dacă Malele a semnat cu Craiova, să fie sănătos la Craiova, pe mine nu mă mai interesează Malele…”

Citește și Primarul Gentea lansează dezbaterea publică – Stadioane moderne din fonduri CNI, pentru fotbal și atletism, la Pitești

Citește și Victoria cu Chindia aduce FC Argeșului 240.000 euro. Cum pot juca alb violeții în UEFA

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii