Web Analytics

Sponsorul Viorel Tudose, după ratarea play-off-ului: „Dacă Malele a semnat cu Craiova, să fie sănătos la Craiova, pe mine nu mă mai interesează Malele…”

de | 9.04.2021 10:04 | Actualitate, Sport

# „Vreau să ne gândim la construcția unei echipe care, la anul, nu numai să atace play-off-ul, ci chiar titlul de campioană”, mai spune omul de afaceri
Întrebat despre înfrângerea cu Sibiul și ratarea intrării în play-off, dar și despre situația golgheterului Cephas Malele, Viorel Tudose, sponsorul principal de la FC Argeș, a reacționat vehement. Tudose spune că subiectul Malele nu mai este de actualitate pentru FC Argeș, iar echipa se pregătește pentru play-out și apoi, surprinzător, pentru câștigarea titlului.

„Interesul unor jucători, corelat cu interesul impresarilor și al altor cluburi, a făcut să avem acest rezultat”

„Nu a fost obiectivul nostru să ajungem în play-off, dar, așa cum am spus-o, dacă reușeam, era un bonus inclusiv pentru primarul Cristi Gentea și pentru mine, dar și pentru toată conducerea tehnică și administrativă. Așa că, după rezultatul dintre Botoșani și Viitorul, play-off-ul este pentru acest an o fata morgana pentru noi. Așteptăm cu încredere meciurile din play-out și vreau să ne gândim la construcția unei echipe care, la anul, nu numai să atace play-off-ul, ci chiar titlul de campioană. Am avut o discuție cu Cristi Gentea și vom avea și o ședință după jocul cu Chindia și cred că trebuie să punem bazele unui club profesionist cu adevărat. Părerea mea în privința rezultatului cu Sibiul, corelat cu evenimentele din jurul unor fotbaliști, cu impresarii, cu tot felul de cluburi interesate, mi se pare un rezultat absolut normal. Îmi pare rău pentru Andrei Prepeliță, pentru că el a suferit foarte mult de pe urma acestui rezultat, ca și noi ceilalți. A crezut și crede în această echipă, ca și noi, de altfel. Credem în continuare, dar nu cred că toți jucătorii au fost cu capul și convingerea că putem să jucăm în play-off. Interesul unor jucători, corelat cu interesul impresarilor și al altor cluburi, a făcut să avem acest rezultat. Jucătorii nu aveau voie să se gândească la mărirea contractelor în perioada aceasta, la a semna cu alte cluburi”, spune Tudose.

Citește și Viorel Tudose, sponsorul principal de la FC Argeş: „Parcă suntem la «Surprize-surprize!». Nu ştim cine sunt impresarii lui Malele”

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: ”Cu excepţia lui Malele, nu prea avem nimic. Am adus jucători care nu sunt la nivelul Ligii I”

Citește și Andrei Prepeliţă, director sportiv FC Argeş: „Echipa să-şi îndeplinească obiectivul, apoi, de la anul, sper să fiu şi eu în regulă cu toate licenţele”

„Este vorba despre mult mai mult de 100.000 de euro la semnătură. La fel i-am dat și noi lui Malele…”

„Am avut o discuție cu dl. Apostu (impresar Malele, n.red.) și vreau să vă spun că pe mine, personal, jucătorul Malele nu mă mai interesează. Dacă dl. primar Cristi Gentea, ceilalți acționari și sponsori ai clubului FC Argeș doresc ca Malele să rămână la Pitești și doresc să plătească suma astronomică cerută de impresari… Jucătorul Malele a fost propus cu aceeași rețetă financiară ca și acum trei săptămâni și am spus că pe mine nu mă mai interesează. Dacă altcineva și-l dorește, să plătească suma aceea. Eu unul nu sunt de acord și nu voi plăti în veci. Este vorba despre mult mai mult de 100.000 de euro la semnătură. La fel i-am dat și noi la semnătură. Dar jucătorul Malele nu a semnat deocamdată cu niciun alt club… Cel puțin așa mi s-a spus mie, pentru că nu mai cred pe nimeni. Deși mi s-a spus că ceea ce s-a discutat între noi a rămas doar între noi. Mi s-a spus că el va da un răspuns în 48 de ore și au trecut 3-4 săptămâni… Pentru mine, subiectul Malele nu mai este de actualitate. Eu, împreună cu Cristi Gentea și ceilalți sponsori, vreau să creăm un club după chipul și asemănarea mea. Dacă cei care vor să vină aici consideră că acest lucru nu este posibil, atunci nici eu, dacă voi rămâne la FC Argeș, nu mai consider că este de interes. Nu vom mai lucra cu jucători care ne pun sula în coaste…”, mai spune sponsorul.

„Când tu ceri o grămadă de bani și nu ești în stare să marchezi din 5 metri, singur cu portarul… Despre ce să mai vorbim?”

„Dacă ne uităm la caseta tehnică a partidei cu Sibiul, am avut 57% posesie, ocazii peste ocazii, iar ei au cinci șuturi pe spațiul porții, din care patru goluri. Noi avem 12 șuturi, din care trei ratări unul la unul cu portarul, unele din 5-6 metri, cu scărița lui Șerban la 0-0, care trebuia să fie 1-0… Ce să mai discutăm? Când tu ceri o grămadă de bani și nu ești în stare să marchezi din 5 metri, singur cu portarul… Despre ce să mai vorbim? La ce play-off să ne mai gândim noi? În acest context spun că a fost un rezultat normal. Nu am ce să reproșez conducerii tehnice. Vreți să-i învețe Prepeliță pe Malele și Dumitru să marcheze din 5 metri? Ăsta este abc-ul fotbalului, asta se învață la juniorat, la copii. Chiar dacă sunt voci care spun că Prepeliță și-a arătat clasa, foarte bine, asta este părerea lor. Eu rămân la părerea că acest meci nu a fost pierdut nici de FC Argeș, nici de Andrei Prepeliță. A fost pierdut în alte laboratoare… Trebuie să creăm un club profesionist, în care să arătăm că suntem un grup puternic, o echipă și să ne comportăm ca o echipă care vrea să atace titlul de campioană, cel puțin așa îmi doresc eu. Dacă alții nu își doresc titlul de campioană, este treaba lor. Eu nu sunt un om care să mă bat la locul doi sau trei sau la locurile 7-8. Pentru mine, locul unu este țelul meu. Oriunde activez, în afaceri etc… Dacă Malele a semnat cu Craiova, să fie sănătos la Craiova, pe mine nu mă mai interesează Malele, un jucător care ne-a întors spatele. Din luna octombrie i s-a propus prelungirea contractului, cu o rețetă financiară mult peste campionatul României, cel mai bine plătit jucător pe care l-a avut vreodată FC Argeș. Lăsați-mă să mă gândesc…! A schimbat impresarii, nu mai era nimic valabil și acum suntem noi puși la zid. Eu unul nu o să accept niciodată așa ceva… Vreau să mai spun că am fost prezent la toate meciurile FC Argeș din ultima perioadă, cu excepția înfrângerilor de la Cluj și Mediaș…”, a concluzionat Tudose pentru Jurnal de Argeș.

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Un club profesionist cu pretenții la câștigarea campionatului se formează în câțiva ani. Craiova trage la campionat de câțiva ani. Fcsb visează de 6 ani iar campionatul, mai mult ca sigur pentru al 4 Lea an la rând, merge la CFR. Argesul trebuie întărit urgent cu câțiva jucători cât mai curând, play-aut va fi foarte greu.