Web Analytics

Viorel Tudose, sponsorul principal de la FC Argeş: „Parcă suntem la «Surprize-surprize!». Nu ştim cine sunt impresarii lui Malele”

de | 24.03.2021 10:35 | Actualitate, Sport

# ”Cert e că oferta noastră pentru el e mai mare decât ce îi oferă celelalte două cluburi din Liga I”, mai spune principalul sponsor al echipei alb-violete # Tudose comentează și eventuala plecare a lui Jean Vlădoiu: „Dacă Jean Vlădoiu își dorește să plece, atunci este doar problema lui. Însă mie nu mi-a spus nimic”

# Cum comentați victoria de la Dinamo și egalul de acasă, cu Academica Clinceni?
– Victoria cu Dinamo a fost una normală, ținând cont de condițiile în care se găsește echipa din Ștefan cel Mare. Pentru noi a fost o victorie muncită, pe un teren greu, cu o echipă debusolată. Meciul cu Clinceniul a fost unul în care, din cauza unei imprudențe, am scăpat victoria printre degete. Consider că meritam victoria în meciul acesta, după caseta tehnică și după desfășurarea partidei.
# Ce șanse de a prinde play-off-ul are acum FC Argeș?
– Șansele au rămas aceleași, deși, dacă am fi câștigat meciul, depindeam doar de rezultatele noastre. Din acest moment, suntem la mâna rezultatelor. Chiar dacă obținem două victorii, la Mediaș, cu Hermannstadt, și acasă, cu Chindia, depindem de Botoșani sau Clinceni, care trebuie să se împiedice în meciurile pe care le mai au. Nu este imposibil, dar am scăpat printre degete șansa, din cauza unei erori din meciul cu Clinceniul. Nu mai depindem de noi, depindem de alții. Am înțeles că, după meciul cu Clinceni, băieții erau foarte supărați. Și-au dorit mult victoria, dar asta este viața, mergem înainte. Obiectivul nostru a fost și rămâne în continuare salvarea de la retrogradare. Suntem la un pas de play-off, dar obiectivul a rămas același. Sunt ferm convins că, dacă reușim să ne calificăm în play-off, având această condiție de cauzalitate, am îndeplinit obiectivul, adică ne-am salvat de la retrogradare. Știu că sună cam ciudat ceea ce am spus acum, dar cred în continuare că FC Argeș are mari șanse să prindă play-off-ul, chiar dacă depindem de jocul rezultatelor. Eu rămân ferm convins că vom prinde play-off-ul. Eu am vorbit de play-off încă de astă iarnă, iar lumea se uita la mine cam urât. Dacă mă întrebați de meciul cu Clinceniul, vreau să vă spun că acolo au fost și alți factori. Ultima săptămână a fost una grea pentru noi, conducerea administrativă. Negociem de câteva zile transferul sau prelungirea contractului lui Malele.

„Malele a rupt trei rânduri de contracte cu impresarii”

# Apropo! Care este situația contractului lui Malele?
– Este o situație ciudată, este greu de comentat. Nu-mi place ce se întâmplă. Este oarecum un pionierat al nostru în materie de a lucra cu niște oameni care nu au cuvânt. Pionieratul nostru merge mai departe, pentru că așa ni s-a întâmplat și cu antrenorii Badea și Moșteanu și așa ni s-a întâmplat și cu Malele. El a rupt trei rânduri de contracte cu impresarii. Vorbesc de impresarii cu care am negociat noi și cu care aveam un drept de preemțiune asupra lui Malele, iar contractul nu mai este valabil acum.
# Să înțelegem că a căzut prelungirea contractului lui Malele?
– Nu. Încă se discută, dar condițiile pe care le pun impresarii lui Malele nu ni le pun numai nouă. Problema este că acești impresari nu mai respectă dreptul de preemțiune avut cu ceilalți impresari. Malele, rupând acel contract cu primii impresari, nu s-a mai preluat acea clauză de preemțiune cu FC Argeș. Al doilea rând de impresari ce a făcut? Nu se știe nici dacă vor rămâne în continuare aceștia, pentru că, în momentul în care am cerut mandatul de reprezentare, nici dânșii nu l-au arătat. Parcă suntem la ”Surprize-surprize!”. Nu știm cine sunt impresarii lui Malele! Nu m-am așteptat la asta, pentru că eram ferm convins că Malele va rămâne fără probleme al nostru. Încă nu este nimic pierdut, dar rețeta financiară care ne-a fost propusă nouă a fost propusă la mai multe cluburi, deși acești noi impresari și-au dat cuvântul că noi avem prima opțiune. Noi am făcut o ofertă pentru Malele care nu există pentru niciun jucător în Liga I, la această oră. Am fost rugați de impresari să lăsăm jucătorul să se concentreze pentru meciul important cu Clinceni, dar vreau să vă spun că am aflat că impresarii lui Malele l-au propus pe acesta și către alte cluburi din Liga I. Așa că din dreptul nostru de preemțiune nu mai este nimic, deși oferta noastră, pentru că am intrat și în posesia celorlalte oferte de la celelalte două cluburi, este mai mare. Rămânem în poll-position pentru Malele, dar eu nu mai cred în nimic în momentul acesta. Toată conducerea administrativă a lui FC Argeș a impus și a reușit să impună trei vectori pentru acest club: onoare, respect și demnitate. Noi avem un respect pentru toți jucătorii noștri, pentru conducerea administrativă, pentru oamenii cu care intrăm în dialog. Cuvântul dat este esențial pentru noi. Ne-am respectat absolut toate promisiunile, dar, vedeți, alții nu respectă.

Citește și Scenariu pentru viitoarea destinaţie a lui Malele

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Foarte multe echipe şi-l doresc pe Malele. Dar va rămâne jucătorul nostru”

Citește și Jean Vlădoiu, managerul FC Argeş, spune lucrurilor pe nume: „Voi mai rămâne şi anul viitor doar dacă ne calificăm în play-off. Altfel, bagajul meu este făcut”

Citește și Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Cred că vom reuşi evitarea retrogradării cu muncă, determinare şi seriozitate din partea tuturor”

„Nu cred că Jean Vlădoiu va pleca de la FC Argeș! Cred că s-a interpretat greșit… Poate pleacă la vânătoare, poate în concediu…”

# Care este înțelegerea în privința conducerii și mă refer la antrenorii Andrei Prepeliță și Mihăiță Ianovschi, precum și la managerul Jean Vlădoiu? Vor continua cu FC Argeș, fie în play-off, fie în play-out?
– Nu înțeleg întrebarea! Ce întrebare este asta?
# Păi, Jean Vlădoiu a spus că, dacă nu se intră în play-off, are bagajele făcute să plece de la FC Argeș…
– Nu am cunoștință de această declarație a lui Jean Vlădoiu. El este angajat al clubului FC Argeș, cu un contract pe patru ani de zile. Sunt surprins de această informație pe care mi-ați dat-o… Andrei Prepeliță este până în vară sub contract cu FC Argeș, ca director sportiv, dar, de fapt, este antrenorul nostru principal și care este direct răspunzător pentru rezultatele echipei. Mihai Ianovschi, la fel, are contract… Este ciudat, dacă Jean Vlădoiu face o declarație că poate să plece. Dacă are niște nemulțumiri, trebuie să le expună întâi în cadrul unei ședințe a tuturor celor care conduc FC Argeș și apoi să declare în presă aceste lucruri. Chiar a încălcat un protocol Jean Vlădoiu, declarând asta fără acordul celor care conduc FC Argeș, și mă refer la Consiliul de Administrație și la finanțatori. Nu se pune problema ca cineva de la FC Argeș să plece și vă spun că suntem pe cale să reînnoim toate contractele jucătorilor, cu două excepții, cu care conducerea tehnică și cea administrativă nu sunt de acord. În rest, ceilalți jucători vor rămâne la FC Argeș. De Jean Vlădoiu nu s-a pus problema să plece și nu am auzit pe nimeni să fie nemulțumit de Jean Vlădoiu. Dar, dacă Jean Vlădoiu își dorește să plece, atunci este doar problema lui. Însă mie nu mi-a spus absolut nimic. Rezultatele pe care le-a obținut FC Argeș sunt considerate de unii ca aparținând lui Jean Vlădoiu și atunci au făcut o ofertă lui Jean Vlădoiu. Dar dacă vrea să plece… Dragoste cu sila se numește viol! Dar nu cred că Jean Vlădoiu va pleca de la FC Argeș! Cred că s-a interpretat greșit… Poate pleacă la vânătoare, poate în concediu… De la FC Argeș nu pleci așa, când vrei tu! Ai un contract și clauze de reziliere… Jean Vlădoiu a mai părăsit Piteștiul de câteva ori. Deci, nu ar fi prima oară! Poate a primit vreo propunere că se destramă Piteștiul, dar vă asigur că nu se va întâmpla acest lucru. FC Argeș va avea un cuvânt greu de spus în fotbalul românesc, cu sau fără Jean Vlădoiu.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii