Web Analytics

Cornel Ionică: „Nu mi-am propus să mă uite Dumnezeu pe la Primărie”

de | 7.06.2018 06:51 | Politica si Administratie

3 ionica# Se împlinesc doi ani de când l-a învins în alegeri pe Tudor Pendiuc

Pe 5 iunie a.c. s-au împlinit doi ani de la alegerile locale din 2016. În urmă cu doi ani, Cornel Ionică îl învingea, la o diferență de câteva sute de voturi, pe Tudor Pendiuc la alegerile pentru Primăria Pitești. La doi ani de atunci, Cornel Ionică a vorbit, într-un interviu pentru Jurnalul de Argeș, despre împlinirile și neîmplinirile sale ca primar, ca și despre planurile sale.

„Piteștiul arată foarte bine, chiar și președintele Iohannis mi-a spus-o”

# Au trecut doi ani de când ați câștigat alegerile locale la Pitești. Care ar fi cele mai mari împliniri și neîmpliniri?
– Au fost și unele realizări, și unele nerealizări. Am sperat foarte mult și încă mai cred că acest mandat va fi cel mai reușit, pentru faptul că avem foarte multe proiecte avizate și ce urmează a fi implementate cu finanțare extrabugetară. Din păcate, ca peste tot în România, lucrurile merg foarte greu. Legea achizițiilor publice este deficitară și ne creează multe probleme. Și mai sunt și unele conjuncturi din cauza cărora nu am putut rezolva unele probleme. Aici aș exemplifica situația parcului industrial, nu am putut face nimic, pentru că suntem în procese cu cei de la Bradu și, fiind în litigiu, nu putem face niciun pas. Și la fostul CET Sud sunt vreo 140 de hectare pe care am fi dorit să le punem la dispoziția investitorilor. Situația ar trebui să se normalizeze în maximum un an. O altă problemă: încă nu s-au găsit soluții pentru centura de Vest a Piteștiului. Aș menționa și o altă mare problemă: faptul că nu am reușit să trecem de la Ministerul Apărării la administrația publică aproape 5 hectare. Cu această suprafață am fi putut rezolva problema Cimitirului Sf. Gheorghe. Și asta pentru că, de anul viitor, Cimitirul Sf. Gheorghe nu va mai putea oferi locuri de înhumare și asta va fi o mare problemă.
Ca realizări, aș menționa reabilitarea infrastructurii în cartierul Exercițiu. O altă realizare: suntem în curs de a semna contractul pentru reabilitarea unui bloc cu aproape 60 de locuințe sociale, lângă Stadionul Nicolae Dobrin, la fostul liceu CFR. Finanțarea va fi suportată în procent de 81% din fonduri guvernamentale. Vor fi locuințe sociale cu un confort deosebit.
# De ce nu au mai venit mari investitori în ultimii ani la Pitești? Cum aveți de gând să remediați această problemă?
– Lipsa investitorilor este o chestiune ce privește toată România. Noi suntem deschiși la orice colaborare și susținere legală. Piteștiul arată foarte bine, chiar și președintele Iohannis mi-a spus-o. Cred că o problemă mare este tărăgănarea accesării fondurilor europene. Piteștiul ar avea de primit 200 de milioane de euro pentru proiecte majore.
# Tudor Pendiuc, predecesorul dumneavoastră, a stat la Primărie până l-a luat DNA-ul. Dumneavoastră cât aveți de gând să stați în fruntea Primăriei Pitești?
– Nu mi-am propus să mă uite Dumnezeu pe la Primărie. Sunt de foarte mult timp aici și o să mă gândesc foarte serios ce am de făcut în perioada următoare. Responsabilitatea e maximă și nu e deloc ușor. Legea trebuie respectată și nu am de gând sub nicio formă să o încalc.

„O să mă gândesc serios ce voi face în 2020. Nu mă joc de-a mandatele sau de-a candidatura”

# Dar vă gândiți tot la șase mandate, ca Tudor Pendiuc?
– Nu, sub nicio formă. Trebuie să fructifici perioada în care Dumnezeu îți dă putere, ca să fii util și nu să te agăți de ceva de dragul de a fi cineva. Când voi simți că nu mai pot merge mai departe, voi reflecta foarte clar și nu o să trag de timp.
# Și pentru 2020 cum vă simțiți? Că puteți merge mai departe?
– O să mă gândesc serios ce voi face în 2020. Nu mă joc de-a mandatele sau de-a candidatura, indiferent de conjunctură.
# Cât de mult a scăzut PSD Argeș față de iunie 2016?
– PSD Argeș nu a scăzut și nu a involuat. Când trebuie să ne mobilizăm, o facem la maximum. Noi suntem un partid disciplinat.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii