Web Analytics

Corina Postelnicescu: „În momentul în care s-a câştigat procesul, la baza lui a stat şi o expertiză medicală”

de | 7.04.2022 13:04 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Directoarea Casei Corpului Didactic face precizări şi despre taxele percepute profesorilor la cursurile de formare profesională

Jurnalul de Argeș a scris, în edițiile precedente, despre taxele mari de formare profesională percepute profesorilor la Casa Corpului Didactic, dar și despre cum directoarea instituției, în trecut, în calitate de directoare de grădiniţă, s-a dat în judecată pentru sporul de condiţii periculoase şi a câştigat. Mai multe informații i-am solicitat chiar doamnei Corina Postelnicescu, directoarea Casei Corpului Didactic.
Un curs de formare continuă poate să dureze între 24 de ore și 123 de ore. Cursurile sunt predate, acum, în online, și pot participa la curs chiar și 35 de cursanți (profesori). Plata pentru fiecare curs diferă.

„Un cursant plătește pentru cursul de 24 de ore 100 de lei, este aprobat în CA-ul Casei Corpului Didactic, și poate să ajungă până la 400 lei cursul cu 30 de credite, cel care are 123 de ore și acela este evaluatorul de competențe profesionale; se adresează profesorilor pentru participare la examenele naționale, de obținere a titularizării în învățământ sau definitivat, ca evaluatori. Adică acolo nu este suficient ca profesorul să fie absolvent de universitate pe disciplină, ci are nevoie de competențe obținute în urma programului de formare continuă”, ne-a declarat Corina Postelnicescu, care este și formator.

„Da, eu sunt și titular cursuri, am scris programe de formare continuă, le am acreditate de către Minister. În acest moment, eu sunt pe cursul de Educație Incluzivă formator, atât. Nu sunt singurul formator la cursul de Educație Incluzivă, sunt și alți formatori, în funcție de programul pe care mi l-am stabilit și mă încadrez, conform Codului Muncii; după programul de lucru pot susține programe de formare continuă”, a mai explicat Corina Postelnicescu.

Citește și Ca directoare de grădiniţă, Corina Postelnicescu s-a dat în judecată pentru sporul de condiţii periculoase şi a câştigat!

„În jur de 1000 de lei la 24 de ore”

Cât despre suma pe care o încasează un formator pentru predarea unui curs, Corina Postelnicescu ne-a spus cât este pentru un profesor cu gradul didactic 1, formator: „În funcție de curs. Este plata cu ora și în funcție de numărul de ore. În jur de 1000 de lei la 24 ore de curs”. Plata este valabilă pentru toți formatorii, deci și pentru Corina Postelnicescu, în calitate de formator. „Este în afară de salariu, e normal să fie în afară de salariu, este un contract de prestări servicii pe care le efectuează formatorul după programul de lucru, după ora 16”, a mai spus Corina Postelnicescu.

Directoarea CCDA a ținut să precizeze și cât durează cursurile. Astfel, cursul cu cel mai mare număr de ore și cu 30 de credite, cel de 123 de ore, durează în jur de 2 luni și jumătate, după un calendar. „Celelalte cursuri pot ajunge și la 2 luni, o lună și jumătate. Cel de 24 de ore se încadrează într-o lună maximum, în funcție de cum este și programul formatorului. Cursanții își exprimă această opțiune vizavi de program, dar programul este după ora 16.00 întotdeauna. Am vrut să știți pentru cursurile cu 123 de ore, pentru că există această plată, există acest salariu firesc, dar el nu este lunar. Având un curs cu 123 de ore, iată, se duce și la 2 luni și jumătate”, a mai spus ea.

Casa Corpului Didactic funcționează în baza unor calendare aprobate de Ministerul Educației (ME), care monitorizează activitățile online. Oferta este acreditată de ME în fiecare an. Pe site-ul și grupul de facebook al CCD Argeș sunt informații despre activitatea instituției: programe de formare continuă cu taxe, dar și proiecte cu cursuri gratuite pentru profesori; activități metodico-științifice gratuite, revista online și editura, gratuite.
„Casa Corpului Didactic a avut proiect care s-a încheiat de curând și a avut cursuri gratuite pentru profesorii din mediul rural; 2 cursuri pe care le-am pus la dispoziție pentru 8 școli din județul Argeș”, a mai declarat Corina Postelnicescu.

Citește și Uzina de făcut bani a Casei Corpului Didactic duduie. Directoarea Corina Postelnicescu, la fel

”Este un drept pe care l-am obținut în instanță”

Corina Postelnicescu a fost directoarea Grădiniței cu Program Prelungit „Aripi Deschise” înainte de a fi șefa Casei Corpului Didactic. În 2019, aceasta era atât reclamant, cât și pârât într-un proces pentru drepturi bănești intentat de Sindicatul Personalului din Învățământul Preuniversitar împotriva Grădiniței „Aripi Deschise”.

„Este un drept pe care l-am obținut în instanță, ca alți profesori și ca alți directori, noi fiind și membri de sindicat, nu mi-am inclus în salariu acest drept obținut în instanță și plata a fost făcută ulterior. Eu nu mai eram atunci la Grădinița «Aripi Deschise», eram inspector școlar” (când s-a făcut plata, n.r.), a spus Corina Postelnicescu referior la cauza procesului. Când a început procesul, Corina Postelnicescu era director al grădiniței, dar când s-a făcut plata nu mai avea această funcție. Dreptul la care se referă Corina Postelnicescu este sporul de 15% pentru condiții periculoase și vătămătoare, care i-a fost acordat pentru 9 ani. „Pentru partea de utilizare a calculatorului. În momentul în care s-a câștigat procesul, la baza lui a stat și o expertiză medicală. Gradul de utilizare a calculatorului, care sunt problemele legate de această activitate și nu doar eu am fost în această situație, este vorba și de alți angajați din «Aripi Deschise» și, de asemenea, situația este pentru tot sistemul de învățământ, adică nu sunt singura și cei care utilizează calculatorul au avut acest drept. Sporul a fost luat doar pentru anii aceia, în prezent nu obținem niciun spor”, a mai spus Corina Postelnicescu.

„În ultimii nouă ani, eu am folosit calculatorul peste 70%, iar acum pot să vă spun că folosesc 90% și acum nu obțin nimic”, a precizat directoarea CCD. Au mai fost două membre ale Sindicatului de Învățământ care au câștigat procesul, cu posturi de secretară și contabilă. Am întrebat-o pe Corina Postelnicescu care este suma primită pentru acel spor. „Nu mai știu, vă spun cu sinceritate”.

Citește și Un student din Piteşti a picat în plasa unei escorte şi a şantajat un medic din Germania, cerând 1,5 milioane de euro

Citește și Mozaicul din caiete reciclabile a băgat Câmpulungul în Guiness Book


Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *