Web Analytics
scris miercuri, 08.06.2022

Controale în școlile din Argeș. Profesorii au fost prinși la fumat cu elevii

Comisia de Control a fost prezentă, în ultimele săptămâni, în toate unitățile școlare din județ. La o conferință de presă, susținută miercuri, 8 iunie, prefectul de Argeș, Radu Perianu a prezentat bilanțul verificărilor efectuate în scoli, licee și grădinițe.

Controale în școlile din Argeș. Profesorii au fost prinși la fumat cu elevii

Astfel, printre altele, Comisia de Control a semnalat faptul că profesorii fumau alături de elevi, în incinta școlii. În plus, la sesizarea Comisiei, unul dintre profesori a spus că nu fumează în incintă, ci în curtea școlii.

Citește și: Baston telescopic găsit asupra unui elev de liceu din Argeș

„Am cerut Poliției Argeș și Jandarmeriei Argeș să transmită către Inspectoratul Școlar Județean datele celor prinși că au fumat în școli. Iar, conducerea ISJ să ceară ca ei să fie sancționați și conform regulamentelor de ordine interioară. Printr-o adresă am solicitat să fie transmise informații nominale cu avertismentele sau amenzile date încă din 2021 până în prezent.”, a declarat prefectul Radu Perianu cu privire la această situație.

Controalele Corpului de control au fost făcute în urma ultimelor incidente petrecute în școlile din județ. Vă reamintim că în luna mai, un copil de la Creșa nr.6 din Trivale a fost abuzat de o educatoare. ( detalii AICI). În plus, în urmă cu două zile, un elev de 14 ani a fost rănit cu un cuțit de către colegul său, în timp ce se aflau pe terenul de sport al unei școli din Bascov. (detalii AICI)

Citește și: Acord politic pentru salariu minim în întreaga Uniune Europeană

Jandarmeria Argeș a constatat 175 de fapte cu caracter contravențional petrecute în școli. 137 pe consumul de tutun, 29 legate de ordinea și liniștea publică și 9 fapte legate de combaterea efectelor pandemiei de COVID 19.
Sancțiunile au fost aplicate pentru 163 de elevi.

Radu Perianu a declarat că astfel de acțiuni ale Corpului de Control se vor mai desfășura și în perioada următoare.

foto: timponline.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *