Minor tăiat cu un cuțit la o școală din Argeș

de | 7.06.2022 10:34 | Actualitate

Incident grav petrecut luni la o școală din Bascov. Un elev de 14 ani a fost tăiat la picior cu un cuțit de către colegul său. Potrivit informațiilor, înainte de incident, cei doi ar fi avut un conflict.

IPJ Argeș transmite:

„Pe 6 iunie, în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au fost sesizați, direct, de către reprezentantul unei școli gimnaziale din localitatea Bascov, despre faptul că, pe terenul de sport al școlii, doi minori ar fi avut o stare conflictuală, în urma căreia unul dintre ei l-ar fi tăiat pe celălalt, cu un obiect tăietor-înțepător, la picior.

Citește și:„Comisarul Catani” de la Resurse Umane a coborât în stradă ca să ia Oscarul

Imediat, la fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, care au constatat că cele sesizate se confirmă, minorul agresat, în vârstă de 14 ani, fiind găsit în stare de conștiență, cu o plagă la nivelul piciorului stâng. Acesta a fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital.

Minorul de 13 ani, care ar fi comis agresiunea a fost condus, în prezența aparținătorilor săi, la sediul poliției, pentru audieri. De asemenea, au fost sesizați reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, cu privire la acest eveniment.

Citește și: Notă de plată pentru condamnări de acum cinci ani. Un fost primar de la Lereşti are de plată peste 50.000 de lei

Precizăm faptul că, anterior, în cursul anului școlar, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului Analiză și Prevenirea Criminalității și Secției de Poliție Rurală Bascov au efectuat, în repetate rânduri, activități informativ-preventive pentru prevenirea delicvenței juvenile, la unitatea de învățământ în cauză, inclusiv la clasa unde este înscris minorul de 13 ani. De asemenea, în urma informărilor emise, în cursul anului școlar 2021-2022, de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, minorul de 13 ani a urmat un program de consiliere.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, iar cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luarea măsurilor legale care se impun”.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.