Web Analytics

Contre la Consiliul Județean pe marginea proiectului Molivișu

de | 27.05.2015 15:17 | Actualitate

În cadrul conferinței de presă a Consiliului Județean Argeș, a fost adus în discuție și subiectul Molivișu, care a generat un schimb dur de replici între Sorin Ivașcu, directorul Direcției de Investiții a CJ, și Constantin Dârzan, managerul proiectului Molivișu. Directorul Sorin Ivașcu a recunoscut că proiectul Molivișu a început prost și a continuat și mai prost.

Directorul de Investiții al CJ, Sorin Ivașcu: ”Am rezerve față de acest proiect”

”Din punctul meu de vedere, acest proiect a început prost și a continuat și mai prost. Am rezerve față de acest proiect. Am solicitat efectuarea auditului la ADI Molivișu. Nu se poate efectua acest audit până nu se va realiza 50% din proiect. Am început procedura, până la urmă să facem un audit al Consiliului Județean, ca finanțator. Trebuie să știm adevărul, de ce s-a ajuns până aici. Consider, din ce am putut vedea în actele ce au fost pe aici, că s-a greșit de la început și Ministerul Dezvoltării și ADR Sud-Muntenia. Nu știu cum s-a reușit să se aprobe acest proiect, neavând certitudinea clară a finanțării”, a spus Sorin Ivașcu. În replică, managerul de proiect, omul de afaceri Constantin Dârzan, a afirmat că directorul Ivașcu nu cunoaște toate detaliile proiectului. Dârzan a mai spus că la Molivișu nu sunt probleme, că nu se înregistrează datorii către constructori, iar cele două luni întârziere ale lucrărilor față de grafic vor fi recuperate până la 15 iunie a.c, dată la care este programată o vizită în teren a reprezentanților Ministerului Dezvoltării.

Constantin Dârzan, manager de proiect: ”Chiar la Consiliul Județean, prin anumite persoane, se pun frâne”

Dârzan a mai declarat că se pun bețe în roate acestui proiect chiar din interiorul CJ Argeș. Acuze i-au fost aduse și directorului ADR Sud-Muntenia, Liviu Mușat, care, potrivit lui Dârzan, ar fi dezinformat Consiliul Județean, în repetate rânduri, în ceea ce privește stadiului proiectului stațiunii de schi. ”Dl Liviu Mușat a dezinformat de două ori Consiliul Județean privind niște lucruri extrem de importante. De exemplu, a spus că nu este avizat bugetul proiectului. A trebuit să îi arătăm această hârtie pe care a semnat-o și dânsul. Nici măcar nu și-a cerut scuze. La momentul potrivit, vom face oficială o convorbire între dl Mușat și dna Codruța Mercea (fosta șefă a Direcției Tehnice din cadrul CJ Argeș), în care eram sfătuiți să renunțăm la acest proiect, să nu continuăm, că e risc și așa mai departe. Ne învăța să nu dăm drumul la cererea de plată. În contract scrie clar că dacă nu dădeam drumul la cererea de plată, proiectul se anula. Și spuneau: ”Nu, că nu se poate. O facem noi, așa…”. Noi nu putem accepta în continuare minciuni. Sigur că am trecut cu greu prin foarte multe probleme. De multe ori, acest proiect a fost numit Fata Morgana. Când îl aveai, dispărea când te apropiai. Acum, suntem în această situație în care încercăm să cântăm prohodul la un om viu, resuscitat și care încearcă să facă ceva, și probabil va face. Din păcate, chiar la Consiliul Județean, prin anumite persoane, inclusiv dl director (n.red. – Sorin Ivașcu), din păcate, se pun frâne”, a spus Dârzan.
I.H.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii