Continuă „Războiul apei” dintre primăriile Cocu şi Băbana

de | 29.07.2015 22:42 | Actualitate

# Edilul comunei Băbana, Bebe Ivan (foto), îi dă replica omologului său din Cocu și spune că viceprimarul îi sabotează pe localnici

După o lună și jumătate, timp în care 600 de locuitori din comuna Cocu au suferit de sete din cauză că rezerva de apă se epuiza rapid pe raza comunei Băbana, situația pare a se fi remediat. Asta după ce între cele două comune, devenite rivale fără voia lor, au mediat  Consiliul Județean Argeș și Prefectura. S-a stabilit astfel, cel puțin teoretic,  un program echilibrat de furnizare a apei pe raza celor două localități. Spunem teoretic pentru că, nici nu s-au bucurat bine sătenii din Cocu de ceea ce ar trebui să fie prima lor zi cu apă, că a doua zi după negocieri robinetele susurau din nou a gol. De ce s-a ajuns aici, la tot acest scandal, ne lămurește primarul de la Băbana, Bebe Ivan, care, ca fost polițist, și-a derulat propria anchetă. Supărat pe afirmațiile omologului său de la Cocu, cum că cetățenii din Băbana s-ar fi branșat ilegal, edilul din Băbana a venit cu replica:            
„Referitor la articolul din Jurnalul de Argeș prin care primarul Gheorghe Tucă, declara că «cei de la Băbana sunt branșați ilegal la conducta de apă», avem și noi un punct de vedere. Localitatea Cocu a beneficiat de fonduri europene pentru sistemul de apă în valoare de 964.000 euro, în vreme ce Băbana de niciun leu! În 2004, în comuna Băbana existau 12 km de conductă apă, iar în acest an lungimea rețelei a ajuns la 49 km, numai cu bani de la bugetul local, iar lucrările au fost făcute cu beneficiarii legii 416, de ajutor social. Nu avem niciun contract cu Consiliul Local Cocu privind folosirea conductei de aducțiune apă de la Stația Trivale, nu primim un leu pentru folosirea acesteia. Conducta de aducțiune face parte din inventarul domeniului public al comunei Băbana, nu există nicio asociere cu localitatea Cocu. Am înțeles situația cetățenilor din comuna Cocu, dar și domniile lor trebuie să înțeleagă situația locuitorilor din Băbana”.

Bebe Ivan: „Vom deschide vana pentru Cocu nouă ore pe zi dar este ultimul an când vom mai permite ca apa să circule prin conducta noastră!”

În continuare, primarul din Băbana a explicat și pașii care sunt de făcut în continuare pentru ameliorarea tensiunilor: „Am stabilit un program de distribuire a apei în toată comuna, vom deschide vana și pentru localitatea Cocu, timp de 9 ore pe zi. De un an suntem mințiti de conducerea primăriei Cocu că vor avea surse proprii de apă, dar sperăm că anul acesta va fi ultimul când vom mai permite apei să circule prin conducta noastră.
Am observat că rudele viceprimarului de la Cocu au „sabotat”   orarul de distribuție a apei către Cocu, deschizând vana care alimentează satul Slătioarele, în timp ce problema se cerea rezolvată în satele Crucișoara și Popești, în care nu există surse alternative, în speță puțuri forate. Așteptăm sprijin de la Consiliul Județean Argeș să cumpărăm un bazin de 100 mc, noi să facem clădirea și să cumpărăm pompele, dar Cocu să-și rezolve în regim de urgență construcția puțurilor de apă pe care le văd în fiecare an declarate în presă că se construiesc…”.
Alina Crângeanu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii