Web Analytics

Contabilul de la FC Argeş care l-a şantajat pe călugărul-amant de la Călineşti a fost condamnat

de | 21.07.2023 10:40 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Marius Mihalcea, contabil la clubul FC Argeș, a primit un an și șase luni de închisoare după ce i-a cerut feței bisericești 15.000 euro ca să nu-l dea în vileag la TV că a preacurvit cu nevasta lui
Înainte de a plăti a doua tranșă de bani, călugărul Costel Amarinei a făcut denunț și șantajistul a fost prins în flagrant
În cursul urmăririi penale, șantajistul a spus că regretă fapta, adăugând că era furios, mai ales că era de 20 de ani prieten de familie cu cel care i-a sedus soția

La Judecătoria Topoloveni a luat sfârșit procesul pe fond care l-a avut ca inculpat pe contabilul de la FC Argeș, Marius Mihalcea, iar ca persoană vătămată pe călugărul Costel Amarinei, într-un dosar având ca obiect șantajul. Vă reamintiți cazul călugărului prins că avea o relație extraconjugală cu soția contabilului, caz care a făcut mare vâlvă anul trecut, mai ales după ce omul bisericii a făcut plângere la organele de cercetare penală că este șantajat, iar contabilul a fost prins în flagrant după ce primise o parte din bani. În rechizitoriu s-a reţinut că inculpatul, în perioada 23.03-05.05.2022, a ameninţat, în mod repetat, pe persoana vătămată Amarinei Costel, preot călugăr la mănăstirea „Sf. Ierarh Calinic” din Călinești, cu darea în vileag în comunitate, mass-media şi la Patriarhie a relaţiei extraconjugale pe care persoana vătămată a avut-o cu soţia inculpatului, solicitând în schimb suma de 15.000 euro (75.000 lei), de la care a primit în mod efectiv suma totală de circa 6.800 euro (34.000 lei).

Citește și Nevasta şi călugărul se iubeau în Toyota monahului, pe câmp şi chiar în… spatele bisericii

Soțul către călugăr: „Te aştept pe la mine, dacă nu, de Înviere voi face eu Învierea şi dup-aia tu”

Examinând probele din dosar, documente, declarații ale martorilor, dar și procese-verbale de consemnare a activităţilor de supraveghere tehnică și suporturile optice conținând interceptări, instanţa a concluzionat că între Costel Amarinei (preot călugăr la Mănăstirea „Sf. Ierarh Calinic”) și soția inculpatului Marius Mihalcea a existat o relație intimă, descoperită de către acesta din urmă. Astfel, la data de 23.03.2022, cei doi soți s-au deplasat la Mănăstirea „Sf. Ierarh Calinic” din Călinești unde slujea călugărul, ocazie cu care inculpatul i-a reproșat persoanei vătămate această relație și i-a solicitat suma de 15.000 euro pentru a nu face dezvăluiri în comunitate, mass-media și la Patriarhie. Solicitarea acestei sume de bani a fost confirmată și de către preotul stareț, care a auzit întreaga discuție. Urmare a unor mesaje de compromitere și amenințare din partea inculpatului, la data de 26.03.2022, călugărul Amarinei a împrumutat suma de 10.000 lei (echivalentul sumei de 2.000 euro) de la fratele său, martor în proces, pe care în aceeași zi i-a înmânat-o inculpatului, în locuința acestuia, de la Râncăciov.

Întrucât călugărul i-a spus contabilului că nu are întreaga sumă de bani solicitată, acesta din urmă i-a cerut ca în ziua de 24 a fiecărei luni, în perioada următoare, să-i remită o sumă de bani, până la concurența sumei de 15.000 euro. La data de 22.04.2022, între inculpat și călugăr a avut loc o discuţie telefonică, prin mesaje, în urma căreia inculpatul i-a transmis persoanei vătămate pe un ton ameninţător că se apropie data scadentă efectuării plăţii: „Se apropie ziua de 24. Te aştept pe la mine, dacă nu, de Înviere voi face eu Învierea şi dup-aia tu”.

Citește și Bărbatul care l-a şantajat pe călugărul de la Călineşti va fi judecat în libertate

„Păi, ia-o, mă, că acum dacă nu mai ești popă, poate te interesează! Ia-o, mă, acasă!

Convorbirile lui Marius Mihalcea au fost ascultate în baza mandatului de supraveghere tehnică în perioada aprilie-mai 2022. La începutul lunii mai, acesta îi relatează unei persoane apropiate aspectele discutate cu călugărul în ziua anterioară. Cu această ocazie, contabilul i-a povestit interlocutorului său că, în urma presiunilor exercitate asupra călugărului, a primit de la aceasta sumele de 8.000 lei și 500 euro. A mai spus că va exercita în continuare constrângeri pentru a obține diferența de 13.000 euro, însă nu intenționează să se oprească doar la această sumă.

Convorbire telefonică între contabil şi un prieten despre şantajarea călugărului:
– Bă! A venit ăla aseară…
– Aşa…
– Și… că să stăm de vorbă, că s-a supărat părintele, că l-a sunat de la televiziune… că… Și zic eu, care-i problema mea, mă? Unde e problema aici, că nu văd! Ce vrei de la mine? Că… dacă viu mâine cu 10000 și mai viu dup-aia… Zic… Bă, uite care-i treaba! Ai avut termen până la…, să te gândești, să dai un răspuns, ți-am făcut oferta și plată lunară? N-ai fost măcar, n-ai avut nici măcar bunul simț să dai un telefon! Da? Îmi bag p…a, acuma nu-ți mai accept, bă, nimic! Vii cu toți banii și la revedere! Că n-am de unde… Bă, uite care-i treaba! Eu, sâmbătă, la ora 10, am interviu la… TV! Vii cu banii, bine! Nu vii cu banii, să fii sănătos! La revedere! Că de unde…?!:
– Foarte bine că l-ai strâns cu ușa.
– Și zice, păi de unde îmi garantezi tu că dup-aia nu mai… Și eu… și de unde-mi garantezi tu, mă, că nu te mai legi de ea peste 3 luni de zile? Păi, îți dau cuvântul meu! Așa îți dau și eu cuvântul meu, mă!

– Corect! Vorba ta!
– Bă! Dar… Înțelegi?
– Ai… Ai jucat foarte bine cartea!
– Păi, tu-mi dai cuvântul, îți dau și eu cuvântul, mă! Înțelegi? Și zice, da! Da… Păi, ia-o, mă, că, acum, dacă nu mai ești popă, poate te interesează! Ia-o, mă, acasă! Nu, că nu-mi trebuie! Aa, nu-ți mai trebuie acuma? Ți-ai făcut treaba cu ea și nu-ți mai trebuie, ă? Că n-am de unde să fac rost de bani! Bă, nu e problema mea, mă! Ai, n-ai, pe mine nu mă interesează! Asta e condiția! Vii cu toți banii și în momentul ăla încheiem socotelile! Nu mai știu cine ești, nu mai știi cine sunt! Până atuncea, nu mai avem ce discuta!:
– Bă! Dar pân’ la urma urmei, ți-a lăsat atuncea ceva?
– Da! Mi-a lăsat 80 de milioane și 500 de euro
– Și cât ar veni? 2000 de euro… Aha! Aha! Aha!

– Da, da, da! 2000 euro! Și i-am spus… bă, mai ai să vii cu 13000 de euro! Păi, și-i vrei pe toți odată? Pe toți odată, mă, că ți-am făcut oferta! Ți-am spus… Bă, te las și cu plata pe fiecare lună… N-ai fost nici măcar dă… atât de deștept, să vii, să dai măcar un telefon! Să zici, bă, uite, hai să vorbim, să vedem, cât îți dau, cum facem? Tu ai zis că ești șmecher, da? Că te țin curelele! Hai, mă, să vedem cât te țin curelele! Le ai de piele sau le ai de vinilin? Așa i-am zis! Hai, mă, să vedem! Hai să vedem!
– Corect!…
– Mă, că am eu grijă de el, stai liniștit… Îl fac eu să nu doarmă nopțili! Și după ce vine cu banii frumos, după ce termin, îi spun… bă, fii atent! D-aici, d-aici încolo, când am nevoie de bani, știu la cine să apelez, mă! (interlocutor: râde) Atât îi spun! Ai înțeles? Nu, nu! Nu, bă! Nu! Numai d-al dracu’… Nu! Numai d-al dracu’ așa…
– Îi… îi zici așa, da… aia da, dar nu poți, că dup-aia o dă în altceva! Știi?
– În ce s-o dea? În ce, mă? În șantaj?
– Da!
– N-are tupeu, mă, că dacă făcea, făcea pân-acuma, stai liniștit! Dacă vrea să facă treaba asta, o făcea pân-acuma, dar n-are cum să facă, n-are curaj să facă treaba asta! Păi, tu-ți dai seama că dacă se aude treaba asta la PATRIARHIE, i-a terminat p-amândoi?

Ca urmare a presiunilor exercitate de către inculpat asupra persoanei vătămate, dar şi a discuţiei din data de 03.05.2022, la data de 05.05.2022, călugărul s-a deplasat la domiciliul inculpatului pentru a-i da sumele de 4.000 euro şi 4.000 lei. Aceste sume de bani au fost date cu ştiinţa organelor de cercetare penală care astfel au realizat prinderea în flagrant a inculpatului imediat după ce a primit respectivele sume de bani de la persoana vătămată.

Citește și Arhiepiscopia a reacţionat! Călugărul iubăreţ a fost retrogradat… cântăreţ

Contabilul de la FC Argeș a încheiat acord de recunoaștere a vinovăției

Audiat la termenul din 28.02.2023, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei astfel cum a fost reţinută prin rechizitoriu, arătând că recunoaşte şi regretă foarte mult fapta săvârşită, dar deciziile luate au fost într-un moment de furie, fiindu-i greu să afle de relaţia extraconjugală de circa 2 ani a soţiei lui cu persoana vătămată, preot şi prieten de familie de peste 20 ani, într-un moment dificil al familiei lui, respectiv în acela în care soţia sa era suspectă de o boală incurabilă.

În sentința dată de magistrații Judecătoriei Topoloveni s-a reținut că prejudiciul rezultat în urma săvârşirii infracţiunii de şantaj a fost aproape acoperit, iar inculpatul a recunoscut fapta, așa că s-a orientat, în stabilirea pedepsei, către nivelul minim al pedepsei prevăzute de lege, respectiv la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendare.

Deşi e sub canon de la arhiepiscop, călugărul amant a participat la înmormântarea stareţului de la Glavacioc

Soțul încornorat și-a luat pedeapsa, minimă, e drept, în condițiile recunoașterii vinovăției și acoperirii în mare parte a prejudiciului, nu a făcut apel și nici nu vrea să mai audă de acest subiect. Ce s-a întâmplat cu călugărul amant? Acesta a fost prezent la înmormântarea părintelui Casian de la mănăstirea Glavacioc, apariția în public a acestuia făcându-i pe enoriași să creadă că și-a ispășit pedeapsa dată de ierarh ca urmare a regulilor BOR privind păcatul preacurviei.

L-am întrebat pe părintele consilier Andrei Michai de la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, care ne-a spus: „Dânsul nu slujește, este la Mănăstirea „Sf. Calinic” din satul Gorganu, comuna Călinești, este oprit de la slujire, nu slujește Sfânta Liturgie, dar la alte servicii religioase, ca de exemplu, o înmormântare, poate să participe, că nu a fost depus din treaptă și nici caterisit și are doar de îndeplinit un canon până va considera ierarhul că este de cuviință, în virtutea votului depus la intrarea în monahism, a ascultării de călugăr. El se supune întru totul dispozițiilor și prevederilor pe care ierarhul locului le hotărăște în privința lui”.

Citește și Femeia pentru care a fost şantajat călugărul Amarinei era bisericoasă

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *