Web Analytics

Constantin Pănescu şi asociatul său Paul Zamfir vor plăti 2.400 de lei penalităţi pe zi pentru întârzierea lucrărilor pasajului rutier de la Podul Viilor

de | 4.02.2016 13:18 | Politica si Administratie

# Constructorii celor patru proiecte pe fonduri europene aflate în desfășurare în Pitești vor plăti împreună penalități de întârziere Primăriei Pitești de aproximativ 6.500 lei pe zi

Constructorii celor patru proiecte pe fonduri europene din Pitești aflate încă în curs de executare vor plăti penalități Primăriei Pitești de 0,15% pe zi întârziere din valorile lucrărilor rămase de executat, conform clauzelor contractelor dintre aceștia și beneficiar. Este vorba despre Proiectul de reabilitare urbană a Piteștiului al cărui constructor este o asociere între S.C. Star Trading Impex (lider), S.C. Zeus S.A. și S.C. General Trust S.R.L., Centrul Multifuncțional și proiectul de Extindere și reabilitare termică Școala 19 din Pitești, realizate de Marcus Trading, respectiv Pasajul Rutier Podul Viilor, proiect realizat de asocierea dintre Metabet, Selca şi Alcadibo. Conform Serviciului dezvoltare și managementul proiectelor al Primăriei Pitești, termenul limită pentru cele patru proiecte finanțate prin POR 2007-2013 a fost 31 decembrie 2015, dar având în vedere întârzierile cu implementarea proiectelor înregistrate la nivelul țării, autoritățile române, cu acordul Comisiei Europene, au extins termenul de finalizare a programului până pe 30 iulie a.c. Toate bune și frumoase, doar că în urma acestor proiecte constructorii vor trebui să plătească Primăriei Pitești penalități mari pentru că nu au finalizat lucrările până la sfârșitul anului trecut.

La pasajul de la Podul Viilor mai sunt lucrări de realizat în valoare de 1.600.000 de lei

Valorile lucrărilor rămase de executat pentru 2016 în cele patru proiecte aflate în curs de desfășurare în Pitești sunt: „proiectul urban – 553 mii lei cu TVA, iar valoarea penalitățiilor este de 0,15% /zi întârziere; realizare centrul multifuncțional – 973 mii lei cu TVA din care 573 mii lei reprezintă cheltuieli neeligibile incluse în bugetul inițial al proiectului și care se suportă de la bugetul local indiferent de data de finalizare a proiectului. Valoarea penalităților este de 0,15% /zi întârziere; pasajul rutier Podul Viilor – 553 mii lei cu TVA, iar valoarea penalităților este de 0,15% /zi întârziere, respectiv proiectul de extindere și reabilitare termică Școala 19 din Pitești – 1.175 mii lei cu TVA din care 865 mii lei cu TVA reprezintă cheltuieli neeligibile incluse în bugetul inițial al proiectului și care se suportă de la bugetul local indiferent de data de finalizare a proiectului. Valoarea penalităților este de 0,15% /zi întârziere”, conform informațiilor furnizate de Serviciul Dezvoltare și managementul proiectelor al Primăriei Pitești. La un calcul simplu, firma Star Trading condusă de Bobi Marinescu, Zeus-ul lui Grigore Dobre și General Trust, societate administrată în prezent de tatăl omului de afaceri Cătălin Spătaru, vor plăti Primăriei Pitești 829,5 lei pe zi penalități, în timp ce firma condusă de omul de afaceri Marius-Laurenţiu Blidaru, Marcus Trading, va plăti penalități pe zi de 1.459 lei pentru  realizarea Centrului Multifuncțional și 1762,5 lei pentru extinderea Şcolii Nr. 19. Cele mai mari penalități pe zi vor fi plătite de cele trei firme ale lui Constantin Pănescu şi ale asociatului său, Paul Zamfir, – Metabet, Selca şi Alcadibo în cadrul pasajului rutier Podul Viilor, de 2.400 lei pe zi.

Pentru Centrul Multifuncțional și extinderea școlii Nr. 19 curg penalități de două săptămâni

Pe acest subiect am stat de vorbă și cu Marcela Bădescu, șeful Serviciului Dezvoltare și managementul proiectelor din primăria Pitești, care ne-a precizat că în cazul a două dintre cele patru proiecte au început să curgă penalitățile: „Momentan două dintre proiecte se află în perioadă de sistare până în momentul în care vremea ne va permite reluarea lucrărilor. Este vorba de pasajul rutier Podul Viilor și de proiectul urban. În ceea ce privește celelalte două proiecte, pentru că se lucrează în interior s-a încetat perioada de sistare, iar penalitățile au început să curgă de aproape două săptămâni. Preconizăm că lucrările pentru Centrul Multifuncțional vor fi gata la 1 martie, iar pentru Școala nr. 19 în aprilie”, a precizat Marcela Bădescu.
Alex Vlaicu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii