Web Analytics

„Conservation Carpathia” a finalizat planul de management al zonei Râul Târgului-Argeşel-Râuşor

de | 15.09.2022 12:05 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Fundația ”Conservation Carpathia” a încheiat implementarea unui proiect derulat timp de cinci ani în vederea realizării unui plan de management pentru aria protejată Râul Târgului-Argeșel-Râușor. Închiderea proiectului cofinanțat din fonduri europene a fost făcută și în prezența unora dintre primarii localităților pe raza cărora se află zona destinată protecției, teritoriul în cauză incluzând porțiuni din comunele Lerești, Valea Mare-Pravăț, Rucăr și Albeștii de Muscel. Planul de management este gata și a fost aprobat chiar în această vară de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Daniel Bucur, manager de proiect în cadrul Fundației, a prezentat rezultatele constând nu doar în elaborarea planului, ci și a unor studii, printre care cel de inventariere a speciilor, cel socio-economic, plus hărți ale ariei. Nu în ultimul rând, au fost evidențiate activitățile derulate în scopul educării și informării, principali beneficiari fiind elevii din cele patru localități.
Mihai Zotta, director conservare Fundația ”Conservation Carpathia” a precizat un amănunt important care derivă din finalizarea implementării proiectului. Acum există plan de management, aria este în continuare în custodia Agenției, va conta efectiva punere în aplicare a instrumentului rezultat prin implementarea proiectului.
C.I.B.

Citește și Conform unui studiu al „Conservation Carpathia”, în Făgăraş sunt 17-18 urşi/100 km pătraţi

Citește și Lipanul, reintrodus în râurile din Muscel de „Conservation Carpathia”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *