Web Analytics
scris duminică, 22.10.2023

Condamnat penal şi trimis în judecată de DNA pentru fraude cu fonduri UE, un om de afaceri oferă consultanţă din bani PNRR unui spital din Argeş

Condamnat penal în 2003 și trimis în judecată de DNA în două dosare pentru fraude cu fonduri europene, un om de afaceri oferă consultanță pentru digitalizare din bani PNRR unui spital din Argeș – scrie institutiilestatului.ro, citând G4media.ro.

Condamnat penal şi trimis în judecată de DNA pentru fraude cu fonduri UE, un om de afaceri oferă consultanţă din bani PNRR unui spital din Argeş

Citeşte şi: Lovitură de teatru în dosarul de la DNA Piteşti. Constructorul Briciu returnează banii către DGASPC Argeş, dar vrea cele 5 case înapoi

Potrivit sursei citate, în iunie 2023, patronul unei firme care acordă consultanță pentru obținerea de fonduri alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a fost trimis în judecată de DNA în două dosare penale. Adrian Nicolae Cătălin Nicolau este acuzat de complicitate la infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene.

Înființată în 2020, societatea RS Consultancy&Business Advice SRL București a încheiat, în acest an, cinci contracte cu spitale și primării pentru a le oferi consultanță în vederea depunerii de proiecte care să fie finanțate din fonduri PNRR, fonduri destinate digitalizării activității din aceste instituții sau din școli. Unul dintre  contracte vizează Spitalul Vedea din Argeș.

Am colaborat cu această societate, contractul este finalizat, am depus proiectul și așteptăm rezultatele. RS Consultancy va primi și comision de succes, am negociat unul nu prea mare”, a declarat Tatiana Mariana Preduț, managerul Spitalul de Psihiatrie ”Sf. Maria” din Vedea-Argeș, pentru G4media.ro.

Comisionul de succes reprezintă un procent din suma aprobată drept finanțare și se adaugă banilor plătiți pentru întocmirea documentelor. În cazul acestui spital, prin proiect se solicită alocarea a 250.000 de euro.

(articol preluat)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *