Concertul pentru pian al lui Beethoven, la Filarmonica Pitești

de | 26.04.2022 10:15 | Actualitate, Home

Orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești vă dă întâlnire joi, 28 aprilie, de la ora 19.00, în Sala Simfonia, la ultimul concert simfonic al lunii. Alături de orchestra simfonică, dirijată, în premieră, de olandezul Josef Suilen, revine, ca solist, pianistul Toma Popovici, care va interpreta Concertul pentru pian și orchestră nr. 2 de L. v Beethoven. În partea a doua, publicul va audia Simfonia nr. 6 în Do major de F. Schubert.  

Citește și:Concert caritabil pentru copiii cu autism organizat la Filarmonica Pitești

Considerat de public, muzicieni şi orchestră un dirijor puternic, senzaţional, plin de inspiraţie, Josef Suilen a absolvit  Conservatorul din Amsterdam, continuându-și studiile în străinătate, unde a devenit asistent al dirijorilor Carlos Kleiber şi Bernard Haitink, la Royal Opera House Covent Garden. Ca dirijor invitat, s-a aflat la pupitrul orchestrelor din Olanda, Germania, Cehia, Ucraina, Bulgaria. A fost dirijor principal al orchestrei simfonice a Universităţii Nijmegen, a Orchestrei de cameră Brabant şi la Royal Netherlands Army Band. De asemenea, a dirijat cu succes, la Mumbai (India), Orchestra de Cameră Bombay.    

Citește și:Concert Pascal la Filarmonica Pitești susținut de elevii de la “Dinu Lipatti“

Absolvent al tuturor formelor de învățământ ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, pianistul Toma Popovici este doctor în muzică și cadru universitar la U.N.M.B. A obţinut numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale, cele mai importante fiind cele de Bucureşti, Waki-Osaka (Japonia) şi Boston (S.U.A.). Activitatea concertistică s-a concretizat prin prezenţa la Festivalul Internaţional„George Enescu”, Kneisel Hall Festival, Yale University Norfolk Festival, Bucharest Music and Film Festival. A mai cântat cu Boston Pops Orchestra, Orchestra Natională Radio, Orchestra de Cameră Radio și filarmonicile din țară. Printre dirijorii cu care a colaborat se numără Göttfried Rabl, Jin Kim, Radu Popa, Vlad Conta, Paul Popescu, Alexandru Ganea, Tiberiu Oprea. 

Citește și:În Joia Mare, concert simfonic la Filarmonica Pitești

”Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.”, transmite Filarmonica Pitești printr-un comunicat de presă.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești
Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești

Excelența Sa Sofian Qudah, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, a efectuat o vizită la Primăria Pitești, în data de 24 mai 2022, având o întâlnire de lucru cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea....

Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri
Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict şi două percheziţii domiciliare, la locuințele a două...


Loading RSS Feed