Concert simfonic umanitar la Filarmonica Pitești

de | 18.10.2021 12:36 | Actualitate, Home

Filarmonica Piteşti organizează joi, 21 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Simfonia a Centrului Multifuncţional un concert simfonic umanitar. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Gian Luigi Zampieri, participă, în premieră, ca solistă, flautista Aurora Schiara. În program: F. A. Rosetti – Simfonia in sol minor Ecouri din Boemia (primă audiție), C.H. Gluck – Dansul spiritelor binecuvantate din opera Orfeu si Euridice și Dansul furiilor din baletul Don Juan, F. Benda – Concertul în mi minor pentru flaut si orchestră (primă audiție), L. Kozeluch – Simfonia III în sol minor (primă audiție).

Citește și: 15 August 1912: S-a născut Grigore Gheba, general  și profesor de matematică. Interzis din anul 1975 pentru o prea mare popularitate

Reprezentant al şcolii italiene de dirijat, unul dintre ultimii discipoli ai maestrului Franco Ferrara, Gian Luigi Zampieri a urmat studiile la Accademia di Santa Cecilia şi la Accademia Chigiana, obţinând, în 1988, Diploma de onoare. Lansat din anii studenției în cariera dirijorală, a condus prestigioase orchestre din România, precum şi din străinătate, din Brazilia, Anglia, Israel, Polonia, Mexic, Rusia, Italia. A colaborat cu soliști renumiți, printre care: Gabriel Croitoru, Alexandru Tomescu, Răzvan Suma, Florin Ionescu-Galati, Luiza Borac, Filip Papa, Vlad Dimulescu. A dirijat la Festivalul Musica in Aulis din Bolzano concertul oficial de comemorare a zece ani de la moartea pianistului Arturo Benedetti Michelangeli. În 1985, a îngrijit ediția italiană a filmului Amadeus de Milos Forman. Profesor titular de studii orchestrale la conservatoarele italiene de stat și dirijor permanent al orchestrei „A. Salieri” din Roma, Gian Luigi Zampieri este şi dirijor invitat al Filarmonicii din Sao Carlos (Brazilia) şi dirijor permanent al Filarmonicii Oltenia din Craiova.

Citește și: Bucătărie, poveşti cu zimbri şi multă istorie în jurul ceaunelor de la Făgăraş Fest

Născută în 1997, la Roma, într-o familie de muzicieni, Aurora Schiara a început studiul muzicii la șapte ani. Este absolventă a Conservatorului de Muzică Santa Cecilia din Roma și masterului la aceeași universitate de prestigiu. A urmat cursuri de perfecționare cu profesori de prestigiu italieni și a concertat atât în duete, cât și în concerte simfonice. În perioada 2016-2019 a participat la Festivalul Internațional „Severiono Gazzelloni”. A debutat, în 2019, ca solistă, sub bagheta dirijorului Gian Luigi Zampieri. Pasionată de dramaturgie încă de la nouă ani, Aurora Schiara este și o apreciată artistă de teatru.   

Concertul umanitar este pentru Ștefan, copilul care s-a asfixiat la naștere, dar a luptat, a spuraviețuit și a rămas cu sechele. În 24 noiembrie, el este programat la o nouă intervenție chirurgicală, intervenție în urma căreia poate sta în picioare fără ajutor.

Ca urmare a faptului că la Pitești s-a depășit incidența de 10 la mia de locuitori, intrarea în sala de spectacole se va face pe baza certificatului verde. Participarea publicului este de 50% din capacitatea sălii de concert. Spectatorii vor purta masca de protecție.

Biletele pot fi achiziționate și de pe site-ul www.bilete.ro

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Ultimele articole

Când va fi gata Sala Polivalentă din Pitești
Când va fi gata Sala Polivalentă din Pitești

Lucrările sunt pe ultima sută de metri la Sala Polivalentă din Pitești, astfel că, începând cu luna mai 2022, aceasta va putea găzdui competiții naționale și internaționale, dar și concerte. Potrivit primarului Cristian Gentea, ultimele lucrări constau în amenajarea...

UPDATE. Slujbă de înmormântare simbolică pentru fotoreporter
UPDATE. Slujbă de înmormântare simbolică pentru fotoreporter

Cei care vor veni, astăzi, să își ia la revedere de la fotoreporterul Marius Huțanu și să se roage pentru sufletul lui, vor participa doar la o slujbă de înmormântare simbolică organizată la cavoul din cimitirul Sf. Gheorghe. Și asta pentru că jurnalistul murise cu...